Annie Nilsson

Namn:
Annie Nilsson
Ålder:
30 år
Ort:
Smålandsstenar
Förening:
Trasten Massive
Varför är kultur så viktigt?
För att kultur är livets blodomlopp som får resten av kroppen (samhället) att fungera.
Varför ska ungdomar engagera sig i en förening?
Alla kunskaper som en kan ta till sig i en förening är användbara för att krydda ett vuxet och grått vardagsliv i senare liv. Kunskaperna kommer alltid till nytta senare i livet, oavsett om det handlar om bra minnen eller faktisk kunskap som är användbar.
Vad är det roligaste du gjort i en förening?
Förra året var jag med och arrangerade vid fyra tillfällen en stadsfestival. Inte nog med att arrangemanget var lyckat och det kom många besökare utan även att arrangörskapet var ett lyckat samarbete vilket gav en kick som arrangör och föreningsaktiv.
Vad tror du att din förening betytt för din ort?
Dels ett mervärde åt samhällsinvånarna i form av föreningens engagemang men även som en sammanhållning bland ungdomar. Orten är liten och de flesta känner varandra men när människor som vanligtvis inte känner varandra samlas på samma plats ger det en extra kick åt föreningen.
Vilket är det bästa gigget du varit på/arrangerat?
Det kan vara när jag besökte festivalen Hultsfred Stoxa när Wintergatan gjorde en spelning med deras hemmagjorda instrument och rekvisita på scenen. Spelningen var i ett cirkustält och regnet öste ner utanför men spelningen gav en ny upplevelse av musiklyssnande.
Vad kan Kontaktnätet göra för föreningar i Sverige?
Kontaktnätet ska vara ett bollplank och en stöttepelare för föreningar och lyfta deras engagemang för att det ska komma till bästa möjliga användning.
Vad har du för bakgrund inom musik/arrangerande/föreningsliv?
Jag har länge varit föreningsaktiv och varit en del av olika typer av arrangemang även inom andra områden.
Tips på tre riktigt bra låtar:
  • Röda Bönor – Sången om sexualmyterna
  • Sork – Kråksång
  • 1900 – Den minsta av segrar