Turnélistan 2015

TURNÉLISTAN

Årets ekonomiska utrymme för Turnélistan börjar bli fulltecknat! Därför är det mycket viktigt att föreningen kollar med Kontaktnätet om en viss spelning är genomförbar via denna lista. Enbart medlemsföreningar i Kontaktnätet kan boka akter till dessa subventionerade priser.

Turnélistan har möjliggjorts via bidrag från Statens kulturråd. (Föreningar som har eget verksamhetsbidrag från Statens kulturråd kan tyvärr inte boka till dessa subventionerade priser.)

Priserna inkluderar eventuell moms. Föreningen står för ljud och ljus samt kostnad för artistens kost och logi.

Kontakta oss per mail eller telefon: anders.sellin@kontaktnatet.se, telefon 0660-191 13 för att boka eller kolla om ett visst konsertdatum är ledigt, eller för ytterligare information.

 

AKTUELLA ARTISTER 2015

S 
Spiders
Spiders spelar rock som ger retro-vibbar och tankar leds till band som Blondie och Kizz. Deras musik har beskrivits som ”70-talsosande hård-rock”, ”Motörheadstök” och ”riffparty” och de har rosats i magasin som Classic Rock, Record Collector och Sweden Rock.  Bandet bildades 2010 i Göteborg och debutalbumet ”Flash Point” släpptes 2012 och nominerades till P3 Guld för Årets Bästa Rock/ Metal. Deras andra album, ”Shake Electric” släpptes i november och även det nominerades till P3 Guld. Sedan debuten har de turnerat flitigt i Skandinavien och Europa med bland andra Graveyard, Kvelertak och Blood Ceremony. Spiders består av: Ann-Sofie Hoyles (sång), John Hoyles (gitarr), Olle Griphammar (bas) och Ricard Harryson (trummor).
Länk: www.wearespiders.com
Pris: 9000 kr

Marlene2014 
Marlene
Releasen av debutsingeln ”Bon Voyage” i augusti 2013 följt av ”Stay Awake” i januari 2014 blev en rivstart för Marlenes karriär. Båda singlarna utsågs till ”Veckans bästa add” av Sveriges radio P3 och flertalet inter-nationella bloggar har sedan dag ett hypat henne som Sveriges nästa stora musikexport. Marlene släppte sin debut-EP ”Indian Summer EP” i maj 2014. ”Jag ser det lite som en dagbok över mitt första år” – säger Marlene ”… hur jag slängde mig rakt ut i världen och rätt in i olika samarbeten. Hela första årets resande resulterade i dom här låtarna som tillslut blev min EP”. I början av 2015 släppte Marlene, tillsammans med Silvana Imam, låten ”För evigt”.
Länk: www.marleneofficial.com
Pris: 9000 kr

Vic Vem gron1

Vic Vem & Hot This Year Band
Vic Vem har aldrig passat in, det vill han inte heller. Med sitt känsloladdade sätt att leverera sina nakna texter har Göteborgaren vunnit publikens hjärtan. Debuten ”Villkorslös” hyllades av såväl lyssnare som recensenter och har följts av två års ihärdigt turnerande. Med ett enormt gräsrotsfölje i ryggen slår Sveriges vassaste penna nu på stort; Ett sju män och kvinnor starkt liveband, turné bokad och skivan han alltid velat skapa.  ”Musiken var min tillflykt som blev till en utväg. Tack vare framgången med förra plattan har jag fått möjlighet att genomföra den kreativa vision jag haft sedan jag var elva”.
Länk: www.pitchandsmith.se/artists/vic_vem www.facebook.com/hotthisyearband
Period: februari – augusti
Pris: 14 000 kr

IMG_1715-svv
Knivderby
I skrivande stund är Knivderby i studion för att spela in sitt åttonde I album, en inspelning som de rapporterat är förstärkt med theremin och en extra yxa … Knivderby bildades 2007 i trakterna kring Jönköping och genom åren har de plockat många toppbetyg från recensenterna och publiken. Med texter på svenska och snabba, frenetiska låtar lättar Knivderby på trycket och väcker alla lyssnare ur eventuellt vardagsslumrande. ”Det är väl nån form av trettioårskris som gjort att jag börjat brinna så för dom. Det börjar ju så fantastiskt med gitarrerna, sen kommer sången som kräver sin lyssnare, kan man ta till sig den så är man hemma. Man har ju en böjelse för svartsynta människor.” Daniel Gilbert om Knivderby
Länk: www.knivderby.se
Pris: 6000 kr

Press_1_cNiceguzz1
Beldina
Soul- och R&B-artisten Beldina släppte äntligen sin debut-ep ”Intermission” den 20 januari. De senaste åren har hon gjort sig ett namn som en av Sveriges mest hyllade soulröster. Hennes enastående röst bjuder på ett mäktigt register som bär över vilket beat som helst och hon har turnerat med artister som Rasmus Faber, Timbuktu och körat med Stevie Wonder. I höstas var hon förband till Pharell Williams. Hennes tolkningar av låtar som ”Hang With Me” av Robyn, ”Cupid Boy” av Kylie Minouge och ”Fireworks” av Katy Perry har lovordats av såväl fans som av originalartisterna själva. Beldina släppte i höstas singeln ”Ocean” som blev hyllad av både internationell och svensk media.
Länk: www.facebook.com/beldinamusic
Pris: 6500 kr

Delorian Press 
Delorian
Fröet till Delorian planterades 2012 då några musiker samlades för att ta sig ur sina bekvämlighetszoner och helt enkelt göra något annat än de brukade. Första spelningen gjordes hösten 2013 och debutsingeln, ”Hide and Seek” kom förra våren. Den följdes upp av singel nummer två, ”Talks”. Låtarna producerades i samarbete med Måns Lundberg (Hurula, Deportees m.fl.) och på andra singeln gästas bandet av sångerskan Helena Holmberg. Debuten uppmärksammades bl.a. i PSL musikblogg. Uppskattade för sina starka låtar och livespelningar med majestätiska ljusshower och videoprojiceringar.
Länk: www.dlrn.se
Pris: 4000 kr

IMG_8096foto_Kerstin_Nilsson
Jenny Almsenius
Sångerskan och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat ofta och mycket de senaste åren och gjort sig ett namn på livescener i både Sverige och Norge. För sin starka scennärvaro, klara röst och personliga låttexter har Jenny mottagit stående ovationer och tillsammans med sina musiker bjuder hon på medryckande konserter som når scenkanten och berör. Det kritikerrosade debutalbumet, ”Sånt som brinner”, släpptes 2011. Ett nytt album har under 2014 tagit form och planeras att släppas i maj.
Foto: Kerstin Nilsson
Länk: www.jennyalmsenius.se
Pris: 6000 kr

Aurelia_foto
Aurelia Dey
2011 släppte Aurelia Dey släppte låten ”Lovies” producerad av Don Paco (Twang System) och har sen dess också släppt låtar på svenska såsom ”Vem Är Du” och ”Fel Av Mig” med Don Paco (Twang System). Aurelia Dey är i grunden såväl dansare som sångerska och rappare och har sina rötter i dancehall, reggae och afrobeats som blandas med hiphop och neosoul, en stil hon kortfattat kallar afropop – afrikanska influenser möter västerländsk pop. Hela förra sommaren var Aurelia på turné med Femtastic Sound kollektivet och niomannabandet Sallyswag. I vår släpper hon en ny video och en EP.
Länk: www.facebook.com/aureliadey
Pris: 8500 kr

TJM_press_dfix_141202_s
Totalt Jävla Mörker
Efter fyra års tystnad återuppstår Totalt Jävla Mörker. I år släpper de nytt material och gör sina första spelningar sedan 2010. Skellefteå-bandet har sedan starten 1996 släppt fyra kritikerrosade album och byggt sitt rykte som ett respekterat liveband. I starten av 2010 valde de att ta en paus från rampljuset för att få arbetsro och samla kraft samt inspiration. Våren 2015 är det återigen dags att visa att livemusik inte bara handlar om USB-minnen, kolsyra och laptops – det är helt enkelt dags att visa var skåpet ska stå, helvetespunken är tillbaka.
Foto: Jocke D-takt
Länk: www.totaltjavlamorker.com
Pris: 12 500 kr

elin_refix
Elin Bell
Elin Bell har i över ett år skrivit, spelat in och funnit balansen i studion med producenterna Andreas Dahlbäck och Markus Jägerstedt. Resultatet är tio låtar som handlar om de senaste tuffa åren i Elins liv. – Jag sjunger det jag inte vågar säga. I musiken får jag chansen att vara ett svin eller att ge igen och kan alltid gömma mig bakom ”den konstnärliga friheten” om jag blir ifrågasatt. Älskar det. Jag har hållit på så länge med musik nu så att det känns som att jag går omkring höggravid och väntar på att förlösa detta fantastiska barn. Det bara måste göras. Trots sorgerna jag alltid bär med mig, har jag en positiv inställning till livet. Som en Kackerlacka som kan leva en vecka utan huvud, eller än hellre en ensamseglande Pippi Långstrump, fräknig och stark, säger Elin Bell. Elin släppte senast sin andra singel ”Shooting Words” tillsammans med den nyskrivna jullåten ”Christmas Is Coming” och i februari släpps debutalbumet.
Foto: Johan Edlund
Länk: http://elinbell.se
Pris: 8000 kr

Etzia Pressbild 2 Foto Patrik Vincent
Etzia och Dj Partillo
Etzia tar dancehall-electro till nästa steg i Sverige. Sommaren 2014 har hon turnerat för fullt med Femtastic Sound och de senaste åren har hon släppt en drös singlar och gästat många andra artisters låtar. Men den senaste tiden har hon satsat fullt ut på solokarriären och i mars släpps den efterlängtade EPn ”Chapter Done”. Etzia har och komponerat musiken och soundet tillsammans med producenter som Partillo och Mastah L för att forma en hybrid som hon kallar ”traphall” en (mörk, tung) blandning mellan electro, hip hop och dancehall. På turné tillsammans med Dj Partillo.
Foto: Patrik Vincent
Länk: http://etziamusic.com
Pris: 4000 kr

Kristian_Anttila_2013_-_foto_Lisa_Ekelund
Kristian Anttila
I snart 12 års tid har Kristian Anttila trollbundit med låtar som fångar livets skevheter. Han har haft otaliga list-framgångar och genomfört mängder av spelningar över hela världen. Låtar som Västra Frölunda, Smutser, Vill ha dig, Världens snuskigaste man, Hisingen-Manhattan och Paul Weller har lagts på rad sedan debutalbumet, ”Natta de mina”, släpptes 2003. Trollbindande pop, som inte saknar det grå och svarta eller djupet i texterna. Kristian Anttila låg på vår lista i höstas och han fortsätter under våren/sommaren sin akustiska turné. I starten av februari släppte  Kristian den akustiska liveskivan ”Live på Story Hotel”
Foto: Lisa Ekelund
Länk: www.kristiananttila.com
Pris: 4000 kr

Anna_1_fotograf_Johan_Bergmark
Anna Stadling
2011 började en ny era i Annas liv. Hon blev mamma till adoptivsonen John Henry, och i omställningen till att plötsligt vara tre i familjen, samtidigt som slussarna till barndomens egna minnen öppnades i takt med att sonen växte, bildades ett behov av att gå tillbaka till rötterna, till där allt började. I hemmet spelade och sjöng Anna Johnny Cash-sångerna hon vuxit upp med, och idén om ett album tog form. Men det blev inte ett album – det blev två. Albumet STADLING/CASH släpptes tidigt 2013 och både albumet och konserterna mottogs med jublande recensioner från både press och publik. I mars förra släpptes det egenskrivna albumet ”Av timmarna som gick utan dig minns jag nästan ingenting” Anna står bakom det mesta av materialet och albumet är tillägnat sonen.
Foto: Johan Bergmark
Länk: www.annastadling.com
Pris: 9000 kr

official_vb_press
Vita Bergen
Vita Bergen grundades 2010 av de hemvändande exilgöteborgarna William Hellström och Robert Jallinder. Efter ett antal fullpackade svartklubbspelningar och en egensläppt hemmademo blev bandet uppvaktade av i stort sett hela svenska musikindustrin men valde till slut att tacka nej till majorbolagen för att signa med Telegram Studios som tidigare representerat Broder Daniel, Håkan Hellström m.fl. Bandet för vidare det trasiga göteborgsarvet och blandat med elektroniska syntslingor, psykedeliska gitarrer och en enorm energi blir det en mix som tidigare inte setts i Skandinavien. Vita Bergens liveuppträdanden inkluderar åtta personer på en mängd instrument och slutar ofta med de båda frontmännens totala emotionella sammanbrott.
Foto: Sarah Cooper, COOPER & GORFER
Länk: www.vitabergen.se
Pris: 9000 kr

20140329_Sofie_L_0658_medium
Sofie Livebrandt
Under våren är Sofie Livebrant aktuell med turnén ”Tre kvinnor – En sångfångare tolkar tre kvinnor från tre sekel”. Som en röd tråd genom Sofies karriär har de återkommit, de skrivande kvinnorna. Nu tar hon oss på en resa genom tiden där hon väcker liv i och ger nya dimensioner till odödliga verk av Emily Dickinson, Karin Boye och Jeanette Winterson. Sångfångaren Sofie Livebrant tolkar dessa litterära pionjärer som alla fått genistatus inom sina respektive genrer. Tre normbrytande poetissor från tre sekel och tre länder förs samman av vissångerskan som låter tid och rum bli ett. – Publiken får en föreställning om tre kvinnors konstnärliga arbete, silad genom min musikaliska väv. Länka deras \”nu till vårt nu\” och visa på hur litet steg det är mellan då och … nu. Säger Sofie.  
Länk: http://sofielivebrant.com
Pris: 9000 kr

10293638_889730331044767_8307038502331887528_o
Hurricane Love
Hurricane Love har vunnit världens största livemusiktävling för osignade band Emergenza och hyllats av Billboard. De har turnerat i Norden, England och Tyskland och öppnat för The Movits! och The Royal Concept. Debutsingeln, ”Nowhere to go”, släpptes i november förra året. En singel som handlar om ”att aldrig riktigt vara på rätt plats vid rätt tid. Att någon alltid är lite off, att sträva efter och jaga det som kommer att ge klarhet och ge svaren. ” Med influenser från artister som Muse, Mumford & Sons, Coldplay och Foo Fighters men med ett helt eget unikt sound. Om sitt namn säger bandet: ”Hurricane: en stor energi som omgärdar dig och lyfter upp dig från marken och Love: en positiv energi som får dig att må bra, som du vill uppleva igen och igen.”
Foto: Kamila Schneltser Pinilla
Länk: http://hurricanelove.com
Period: april – september
Pris: 12 500 kr

1601273_832298996820491_940217076124480000_n
Ms Henrik
Androgyna Ms Henrik, med sitt klarröda läppstift och perfekta make up, kom från ingenstans 2013 med de smittande syntpopsinglarna ”Doing It For The Man” och ”Mark”. Snart syntes han i landets största tidningar – Aftonbladet, Nöjesguiden, Metro, QX och Göteborgs-Posten, där han för tydlighetens skull förärades framsidan och rubriken: ”Ms Henrik vill ta över världen”. 2014 släppte han singeln ”Bullshit Baby” och i början av januari kom uppföljaren, den glittrande och bitterljuva ”Slow Dancing”. ”Tanken på att visa sig som man är, är läskigare än att faktiskt göra det. När man gör det är folk snälla så länge man inte är på helt fel plats, det finns ju ställen där folk är dumma i huvudet liksom. Jag hoppas att folk kan titta på mig och känna att de också vågar se ut som de vill.” (Popmani 2014)
Länk: http://mshenrik.com
Period: februari – september
Pris: 8000 kr

j_farg
Hanna Järver
Med sina sinnrika minimalistiska elektroniska arrangemang, svenskspråkiga texter och sin rena röst är Hanna Järver en sällsynt varelse i det svenska musikhavet. Hennes detaljrika musik är kontrastfylld. Mörk, ångestfylld och filmisk men alltid med en strimma hopp runt hörnet. Elektropop full av små detaljer, utan att bli överarbetad. Som en tunn slöja av vemod faller den över lyssnaren. ”Jag var på en plats i livet då jag kände mig rastlös, uttråkad och på väg att helt ge upp hoppet om musiken. Då föddes låtarna som sedan kom att bli ”Smutsen”, min första EP. Jag satte mig vid datorn, öppnade Logic och försökte att tänka om, tänka nytt. Det skulle vara elektroniskt, men ändå kännas organiskt. Jag la handen på huvudet, knäckte nacken, och där var det – ljudet jag letade efter. Knäckljud efter knäckljud spelade jag in. Fingrar, händer, nacke, rygg osv., och av det byggde jag upp ett beat.”
Länk: www.pitchandsmith.se/artists/hanna_jarver
Pris: 9000 kr

Systraskap pressbild, wear it like you deserve it
Systraskap
De två producenterna och musikerna i Systraskap skapar politiska kampsånger. Systraskaps sound verkar aldrig ha några begränsningar, men är ändå alltid igenkännbart i de karaktäristiska produktionerna och de fulländade melodierna. Deras omtalade konserter kännetecknas av elektroniska ljudbilder blandat med trumset, bas, förställda röster och blåsinstrument. 2011 släppte Systraskap en EP med handgjorda tygfodral, innehållandes 4 låtar. 2012 kom deras egenproducerade musikvideo till låten Marie som en protest mot kärnkraft och atomvapen och 2013 släpptes singeln ”Let’s start a revolution”, som kallats för ett av 2013 års stora anthems. Den följdes upp av ytterligare två singlar, ”My voice is my weapon” och ”Wear it like you deserve it”. Systraskaps debutalbum släpps i februari.
Foto: Systraskap
Länk: http://systraskap.se
Pris: 6000 kr

asg_by_ludvig_lindqvist
Agent Side Grinder
Agent Side Grinder är tillbaka! I november släppte de en ny EP och i början av 2015 kommer ett nytt album. Agent Side Grinder är ett elektroniskt band från Stockholm, som bildades 2005. Deras första två album, ”Agent Side Grinder” (2008) och ”Irish Recording Tape” (2009) var rotade i post-punk, industrimusik och mörk electro. Tredje skivan, ”Hardware” (2012) visade upp ett bredare och mer varierat sound och möttes av strålande recensioner. Den blev ”månadens album” i Vice Magazine, toppade flera årsbästalistor, däribland Dagens Nyheter, Metro och Time Out Paris, samt vann Manifest-priset för ”årets synth” år 2012. De har agerat förband till Suicide och Cold Cave och samarbetat med artister som Dirk Ivens, Kite, Skriet och Henric de la Cour. Agent Side Grinder består av Kristofer Grip (sång), Johan Lange (synt), Henrik Subring (synt), Peter Fristedt (modularsynt och bandloopar) och Thobias Eidevald (elbas).
Foto: Luvig Lindqvist
Länk: www.agentsidegrinder.com
Pris: 6000 kr

K…NSF…RR€DARE
Könsförrädare
Könsförrädare från Luleå spelar drömsk, vän och våldsam indiepop. Tillsammans med de stilistiskt raffinerade och normkritiska texterna är det svårt att separera pop från politik. I september 2013 släpptes debutalbumet ”Curse All Law”. I år kommer album nummer två och redan i vår en ny singel. Måns Lundstedt har sagt om bandet: ”Könsförrädare är för mig ett litet hopp. En möjlig väg ut ur jobbmissbruk och annat svammel. Jag älskar Könsförrädare för att det ger mig någonting annat när skolan, framtiden, flyttplaner, pengar och annat tränger sig på. Jag älskar när Könsförrädare gör mig helt beredd på att lägga ut tusen spänn som jag knappt har för att åka sittvagn i tjugoåtta timmar, för att träffa mina bästa vänner i typ tolv. Jag älskar att det är bland de få saker i mitt liv just nu som ger mer energi än vad det tar. Det finns ingen plan, jag kan skriva vad jag vill och vad jag känner att jag verkligen måste.” Könsförrädare består av Janinne Sandström Oja, Måns Lundstedt, Alina Björkén och Robin Bernhardsson.
Foto: Anna Rönnqvist
Länk: http://konsforradare.tumblr.com
Pris: 6000 kr

eklof_20140716_0730
Nadya
Nadya ligger i gränslandet mellan elektronisk musik och hiphop. I september förra året släppte hon singeln ”Refugee” där hon har samarbetat med producenten Duvchi. Nadya, som är iranier, föddes i Jönköping efter att hennes familj flydde till Sverige under 80-talet. Hon startade sitt första punkband när hon var 12 år och har även frontat i elektro/ hiphop-gruppen Compadre. Från punk till elektronisk hiphop med mellanöstern-influerat sound får hon utlopp för sitt konstnärliga uttryck. Ur hennes musikaliska ådra växer både ett politiskt engagemang och att ge fritt spelrum för musikaliska yttringar: ”Jag fattar inte varför jag har den här jävla passionen. Det är aldrig svart på vitt, men det enda som har bevisats för mig är att musiken var min väg. Det är bara att följa den.”
Länk: http://nadyamusic.se
Pris: 9000 kr

Marlene_Magnussen_2014_
Solen
I höstas släppte Solen sitt andra album ”Till Dom Som Bryr Sig”, uppföljaren till deras hyllade självbetitlade debut från 2012. Solen har genom sin karakteristiska vemodspop samt explosiva och fängslande scennärvaro gjort sig kända som Sveriges bästa osignade band. Numera Sveriges bästa signade band sedan Solen i december 2013 gick ihop med Playground Music för att påbörja arbetet inför nya albumet. ”Till Dom Som Bryr Sig” spelades in i början av 2014 tillsammans med producenten Stefan Brändström i Stockholm. Med sitt renodlade och distinkta sound, som för tankarna till 90-talets grunge och en nutida vemodspop, ger Solen inte bara ljus, den värmer lika så.
Foto: Marlene Magnussen
Länk: www.facebook.com/solensmusik
Pris: 5000 kr

nypress
Vånna Inget
2011 släppte Vånna Inget sitt debutalbum ”Allvar”. En skiva raskt skriven och inspelad av ett band drivna av det kreativa rus som bara kan komma ur insikten att man just bildat en grupp där allt stämmer. ”Allvar” blev en oväntad succé och Vånna Inget ett namn förknippat med stora förväntningar. 2013 släpptes uppföljaren ”Ingen Botten”. Där ”Allvar” fann kraft i sin rusiga iver att få ur sig allt på en gång är ”Ingen Botten” en något mer nyanserad historia. Vassa gitarriff och skimrande orgelmelodier vävs samman med en pådrivande, dynamisk rytmsektion. Bandet har också kostat på sig att ta ned tempot på sina ställen och leka med arrangemang. Mötet mellan punkig nerv och melodisk sensibilitet. Förmågan att få klaustrofobiska teman om instängdhet och desperation att känns upplyftande, frigörandet. Vånna Ingets musik berör. 2015 släpper de sitt tredje album.
Länk: www.vannainget.se
Pris: 9000 kr

Pressbild-Magnus-Ekelund01
Kitok
Kitoks musik handlar om att släppa taget. Att i hämningslösheten hitta nyckeln till ett uttryck som låser upp allt. Det är Beastie Boys och Santigold lika mycket som Glasvegas och Eminem. Det är skateboardåkande urbanism och småstadsångest sida vid sida. Bas som skakar kroppen och diskant som skär in i själen. Streetkultur, punk, hiphop, flimrade VHS-filmer, internets anarkistiska estetik, ångest, humor och samiskt arv sammansmält i en rent virtuos uppvisning i respektlöst låtskrivande. Våren 2014 släpptes debutsingeln ”Sista utposten”. I september kom tredje singeln ”Paradise Jokkmokk” och debutalbumet med samma namn släpptes i mitten av januari. Kitok är av Spotify listad som Musikhopp 2015.
Foto: Magnus Ekelund
Länk: www.unitedstage.se/se/artister/kitok
Pris: 6000 kr

linneaolsson_strand
Linnea Olsson
Hösten 2014 släpptes Linnea Olssons andra album ”Breaking and shaking”. Även om cellon är i fokus likt på föregångaren ”Ah!” är denna skiva mer poppig och cellon har utökats med snygga trumbeats, bas, gitarr och synthar vilket tagits emot med fina ord från kritikerna. Hennes debutskiva var en blandning av längtan, fantasier, rastlöshet, mörker och kärlek. Med endast sin röst och sin cello som instrument skapades en helt speciell värld av ljud. Med ena benet i den tränade klassiska världen och det andra i fri improvisation tar Linnea oss med på ett äventyr under ytan, upp i luften och över fälten. Under 2014 turnerade hon världen runt med Peter Gabriel och 2015 inledde hon bl.a. med att uppträda live på P3 Guld.
Länk: www.linneaolsson.net
Pris: 15 000 kr

Xenia Kriisin Press 1_Fotograf Jonas Nyström
Xenia Kriisin
Xenia Kriisins debutalbum “Hymn” släpptes hösten 2013. En skiva som Gaffa beskrev: ”Det river tag, kastar loss, drar med en utan att be om lov först. Det beror mycket på att rösten får lov att stå i centrum, med den bänds och vrids musiken som om den vore en trögflytande massa som plötsligt glittrar.” Xenias musik är pop med influenser från gospel och den nordiska, snöiga tystnaden kryddad med cittra, trummor och uppburen av Xenias souliga stämma. Med en bakgrund i improvisation är aldrig den ena konserten den andra lik. Xenia Kriisin kan bokas med olika sättning och priset nedan är inklusive en medmusiker.
Foto: Jonas Nyström
Länk: www.xeniakriisin.com
Pris: 7000 kr

riwen_foto_Henrik Wiklund_1_150116
Riwen
Rak, rå, enkel och snabb hardcore med rötter i den gamla skolan, så kan Riwen kortfattat beskrivas. Bandet består av intiativtagaren Johannes Persson på gitarr (Khoma och Cult of Luna), Fredrik Lindkvist på sång, Christian Augustin på trummor (båda i Totalt Jävla Mörker) samt Marita Jonsson Mätlik på gitarr och Christoffer Röstlund på bas (DS-13, AC4). Om allt går enligt planen kommer debutalbumet under våren men redan nu finns en ep ute, ”Riwen”. I drefvet beskrev Fredrik Lindkvist musiken som nittiotals-hardcore: ”Det är ganska enkel hardcore med en lite smutsig känsla. Det behöver inte alltid vara tight, det ska låta lite farligt i produktionen och skava lite.”
Foto: Henrik Wiklund
Länk: www.facebook.com/riwenhc
Period: april – september
Pris: 9000 kr

GENERAL_KNAS
General Knas
General Knas eller Ivan som han egentligen heter är en av grundarna av reggaegruppen Svenska Akademin, som lades på is 2009 och återuppstod 2013. Parallelt med Svenska Akademin släppte General Knas sina första soloalbum och han är idag en av Sveriges största reggaeartister. I september förra året släppte han sitt fjärde soloalbum ”Folkets Röst” som producerades av Kap10 (kapten Röd), Partillo, One Drop och Lancealot. På skivan medverkar Kapten Röd, AKI, Vic Vem och Ras Daniel. General Knas är ute på turné med sitt sexmannaband.
Länk: http://swingkids.se/general-knas-nytt-album-och-turne/
Pris: 14 000 kr

4334629_orig
Pale Honey
Minimalistisk rockduon Pale Honey debuterade i mitten av maj 2014 med EP:n ”Fiction” som direkt uppmärksammades av både Musikguiden i P3 och PSL. De färdigställer just nu första delen av debutalbumet, som förväntas släppas under våren. Inspelningarna av skivan har gjorts i Göteborg samt Paris tillsammans med producenten Anders Lagerfors. Pale Honey består av Tuva Lodmark (sång/gitarr) och Nelly Daltrey (trummor) som fann varandra under tidiga tonår på högstadiet. Musiken är skönt tillbakalutad, men samtidigt finns en klar och tydlig intensitet. Det är rått, uppriktigt och nonchalant i samma sekund, och en självklarhet varför de låter precis som de låter.
Länk: www.palehoney.com
Pris: 6000 kr

Red Mecca Press höst14
Red Mecca
Red Mecca släppte debutalbumet, ”Covered With Rain”, i september förra året. Skivan togs väl emot av recensenterna och Gaffa samt Release Magazine listade det som ett av de viktigaste släppen under hösten. Red Mecca startades först av Jan Strandqvist (Brända Barn) redan 1997, men rebootades 2013 med Frida Madeleine som sångerska och låtskrivare, och blev den duo det är idag. Bandet bjuder på en suggestiv betonggrå och samtidigt drömskt vaggande ljudbild. Liveframträdandena som har trollbundit publik och recensenter är vackra audiovisuella och Red Mecca har beskrivits som ett av de mest känslomässigt gripande livebanden just nu.
Länk: www.facebook.com/redmeccasundsvall
Pris: 4000 kr

lilla_namo_2_140220
Lilla Namo
På P3 Guld-galan 2014 utsågs Lilla Namo till ”Årets nykomling” och debutalbumet ”Tuggare utan gränser” med singlar som ”Haffa Guzz” och ”Höj volymen” placerade henne bland toppen av svensk hip hop. Hennes snillrika och kompromisslösa rimstil utsågs till ”Årets svenska rap” av Musikguiden och då singeln ”Höj volymen” kom så kallade Nöjesguiden den för Sveriges svar på Jay-Z:s klassiker “99 Problems”. Lilla Namo medverkade våren 2013 bland annat i Petters låt “King” och visade på Mack Beats låt ”Passé” att hon också har en riktigt bra sångröst. I mars förra året kom singeln ”Ny Bil” och sommaren lystes upp av nästa singelsläpp ”Min”.
Länk: www.blixten.se/lillanamo
Period: maj – september
Pris: 12 500 kr