Turnélistan våren och sommaren 2014

TURNÉLISTAN

Från nedanstående lista kan alla medlemsföreningar i Kontaktnätet boka akter till subventionerat pris. Detta har möjliggjorts via bidrag från Statens kulturråd. (För föreningar som har eget verksamhetsbidrag från Statens kulturråd, hör av er om ni vill boka något från denna lista så kan vi diskutera lämplig lösning.)

Eftersom vi fick besked ganska sent att vi kunde arbeta på detta sätt, kommer också denna lista sent. Inför hösten 2014 kommer vi att ha bättre möjligheter att vara ute i rimlig tid.

Artisterna är möjliga att boka från nu och fram över sommaren, i vissa fall även i höst. Observera att nedanstående produktionspriser inkluderar resor (och moms), men att föreningen står för ljud och ljus samt kostnad för artistens logi.

Kontakta Anders Sellin per mail: anders.sellin@kontaktnatet.se eller telefon: 0660-191 13 för att boka eller kolla om ett visst konsertdatum är ledigt, eller för ytterligare information.

AKTUELLA ARTISTER VÅREN OCH SOMMAREN 2014

Allyawan, Parham, Vic Vem Tre Tre hiphopareav Sveriges absolut intressantaste och hetaste independentrappare!
Allyawan, Jönköpings finest, har varit med på rap-kartan sedan han gav ut Blu Duk Tales Vol. 1 under 2005. Han har sedan dess hunnit släppa flera projekt, ingått i de ökända rap-duellerna med Sebbe Staxx och Crome, samt varit en av Sveriges intressantaste rappare under snart ett decennium.
Parham har länge varit ett självklart namn inom Göteborgs hiphopscen. Han rappar, sjunger, och producerar det mesta av sitt material själv. Efter över 15 år på scenen och lång väntan är debutskivan ”Pojk” äntligen redo att släppas våren 2014. Ett tydligt och personligt uttryck är den röda tråden.
Vic Vem har länge varit en av Göteborgs mest omtalade lyriker och freestylerappare. Efter 15 år som aktiv inom musik, hundratals spelningar runtom i landet och samarbeten med flera av de största i branschen släppte han 2013 sitt efterlängtade debutalbum.
De tre rapparna kompas av Kapten Röds band, och i samband med konserten kan de också genomföra workshops efter överenskommelse.
Pris: med band 15 000 kr
Pris med DJ 10 000 kr
Länkar:
https://www.facebook.com/pages/Sam-Allyawan/269500903101274
http://parham.nu/
http://www.vicvem.nu/

General-Knas-660General Knas
General Knas, eller Ivan som han egentligen heter, är grundare och frontman till reggaegruppen Svenska Akademien som har släppa fem album. Som soloartist har han gett ut tre fullängdsalbum: ”Äntligen har rika människor fått det bättre” (2006), ”Charmörerna presenterar General Knas med Vänner” (2009) och ”Kärlek och revolt!” (2011).
Pris: General Knas tillsammans med DJ 8 000 kr
General Knas med sitt fyramannaband 15 000 kr
Länk: https://www.facebook.com/pages/General-Knas/127490987273544

Photo by Peder CarlssonHeavy Tiger
Gitarristen och sångaren Maja Linn hade visionen klar för sig. Hon skulle sätta ihop det ultimata Rock ‘n’ Roll-bandet! Ett coolt band med stil och attityd, förstklassiga låtar, kompromisslösa spelningar och storslagna ambitioner. Hon hittade sina vapendragare i Astrid Carsbring på trummor och bassisten Sara Frendin, och Heavy Tiger var ett faktum. Somliga tycker sig förnimma ett The Runaways under storhetstid, andra hör hellre influenser av såväl KISS som Thin Lizzy, men alltid med anslaget av The Clash när de var som bäst. Debutskivan släpptes 28 februari, och de kommer att ta publiken med storm!
Pris: 10 000 kr
Länk: http://mtaprod.se/artister/heavy-tiger/

Foto: Knotan

Foto: Knotan

Holograms
”Forever” är Holograms andra album och uppföljaren till den hyllade självbetitlade debuten som släpptes 2012 på det Brooklynbaserade bolaget Captured Tracks. Debuten tog dem Europa och USA runt och ryktet om det nya svenska punkbandet spred sig via de mest tongivande musikbloggarna världen runt. ”Forever” är mer än en ny samling låtar från Holograms. Låttexter och medryckande refränger lika klassiska som målningen av William Bouguereau de valde som grund till deras omslag, men presenterad på ett nytt vis. Ett sätt som kanske bäst beskrivs med Holograms egna ord för essensen av deras musik: ”… energi, ärlighet, hjärta och själ.”
Pris: 7 000 kr
Länk: http://www.luger.se/holograms

INVSN litenINVSN
Ska man sammanfatta tredje albumet med INVSN (nya stavningen på Invasionen) i ett ord blir det Utanförskap. Det är kompromisslösa sånger. ”Västerbotten”, ”Hatet” och ”Ner i mörkret” talar sina egna tydliga språk. Att ta frustrationen, missuppfattningarna och hatet och omvandla till styrka och energi. INVSN har tonsatt utanförskapet och känslan av att inte höra hemma i givna mallar eller inrutade genrer. Men, de som följt Dennis Lyxzén, Sara Almgren, Anders Stenberg, André Sandström och Richard Österman vet att det är där de trivs bäst.
Pris: 10 000 kr
Länk: http://www.luger.se/INVSN

Little Jinder_MG_0586Little Jinder
Josefine ”Little” Jinder är 25-åringen som hoppade av gymnasiet, drog till England och studerade ljudteknik på Paul McCartneys musikskola, och gick på warehousefester i Manchester. 2013 bestämde hon sig för att ”flytta hem” och släppte sitt debutalbum. Little Jinder stod som enda liveakt på undergroundkungarna Boiler Rooms första Sverigebesök och släppte kort därefter sin första singel, ”Shh”, på svenska. En singel som direkt plockades upp av P3 och hamnade på Musikguidens lista över årets bästa låtar. Hon nominerades i kategorin ”Årets Pop” i P3 Guld och släpper nu sin andra singel, ”Ful och Tråkig Tjej”, på svenska.
Pris: 6 000 kr
Länk: http://www.luger.se/little-jinder

Lovisa NeggaLovisaNegga
Electronicapop på svenska och lulesamiska! Lovisa är en fransksamisk producent som lägger lågpassfilter på sockersöta klockspel, dränkta i reverb. Tunga basgångar omfamnas av ännu tyngre baskaggar. Hårdkomprimerade stabs rytmiserar med snärtiga virveltrummor. Ömsom mjuk popsång, ömsom jojk med kraft från urminnes tider. Negga har samarbetat med artister som Familjen, Den Svenska Björnstammen, MRTN, 047 och Niels Nielsen, och jobbar ständigt i nya projekt. Live blir det sång, dans och prat, musik och video!
Pris: 6 000 kr
Länk: http://www.lovisanegga.com

Lovisa_Samuelsson_1_square_photo_by_Kristoffer_HedbergLovisa Samuelsson
Lovisa är multiinstrumentalisten som blivit belönad med Ted Gärdestad-stipendiet, turnerat i både Nordamerika och Europa, studerat på Kuba och skrivit filmmusik. Trots att hon länge skrivit låtar och varit aktiv i alla möjliga musikaliska sammanhang har hon inte släppt något album förrän nu. Med sin sångröst och sitt gitarrspel kommer hon att hänföra er vare sig ni vill eller inte! Under våren kommer hennes debutalbum.
Pris: 4 000 kr
Länk: http://lovisasamuelsson.com/

maud_skriver_Foto Peter LloydMaud Lindström
Maud Lindström är Sveriges enda officiella kärlekskritiska bisexuella feministiska visartist och poet! Med sitt rättframma språk och sina personliga, roliga och hänsynslöst självutlämnande texter sätter hon ord på det som många tänker men få vågar säga om kärlek, sex, identitet och makt. Maud har spelat på de flesta av de stora festivalerna i Sverige (bland annat Hultsfred, Arvika, Stockholm Pride och Malmöfestivalen) och turnerat med Riksteatern och Lars Winnerbäck, men på senare år också gjort många skolturnéer och hållit workshops i högstadiet och gymnasiet. Den uppmärksammade debutskivan ”Strategivisor för kärlekskritiker” släpptes 2005 på skivbolaget Troglodyt.
Pris: 4 000 kr
Länk: http://www.maudlindstrom.com/

SanjinyouthmanSanjin & Youthman
Efter att deras senaste singel ”Zlatan” blivit en viral på Youtube med sammanlagt över 700K visningar på bara några månader är det nu dags för remixen! Till sin hjälp har de tagit in lite mäktiga vänner: Promoe från Looptroop, Dr. Alban, Ward 21 och balkanbrodern Aleks. Sanjin & Youthman kom på den briljanta idén att blanda jamaicansk Dancehall med folkmusik från Balkan. Duon har tidigare bland annat släppt EP’n ”Balkan Dancehall” och de har samarbetat med svenska dancehallhjältar som Million Stylez, Joey Fever och Gnucci samt med Jamaicanska dancehall-legenden Red Fox. Youthman har även producerat Guccis ”Goodah” och Lilla Namos ”Badman”.
Pris: 5 000 kr
Länk: http://www.reggae.se/artists/sanjin-youthman/

BabbonThe Baboon Show
Det är svårt att inte tycka om The Baboon Show. Är det punk? Är det rock? Skippa etiketten. Energin är det inget fel på och i den smått rabiata frontsångerskan ser man Johnny Rottens blick, en ”in your face”-attityd som det smäller om. I musiken hör man en hybrid av gammalt och nytt i ett, som en legering av ädel och oädel metall. Gruppens sjätte studioalbum ”Damnation” släpps 1 maj. Ingen kan undgå The Baboon Show´s explosiva och revolutionära punk rock’n'roll program!
Pris: 10 000 kr
Länk: https://www.facebook.com/thebaboonshow

Tiger bellTiger Bell
P3-Guldnominerade Tiger Bell består av Lotta, Lisa, Canan och Lovisa. Medlemmarna har ett förflutet i band som Satirnine, Rewind och Fare You Well. Tiger Bell står med en fot i popen, en i punken och en i rocken vilket tillsammans blir en hel del fötter. Musiken karaktäriseras enligt bandet själva av de tjatiga och upprepande tjejkörerna. ”Med hög energi, hårt arbete och mycket skoj insåg vi att vi skapar musik på samma sätt som cheerleaders utövar sin sport. – Cheerleaderpunken var född! När vi skriver musik så komplicerar vi inte saker utan håller oss till de tre klassiska punkackorden. En bra låt är en snabb låt. Vår längsta är 3 minuter och 3 sekunder.”
Pris: 10 000 kr
Länk: http://www.tigerbell.com/

VŒnna IngetVånna Inget
Sedan debuten ”Allvar” 2011 har Vånna Inget gjort över hundra spelningar i Sverige, USA och Europa, inför en stadigt växande skara fans. Vånna Ingets musik berör. 2013 kom bandets andra album ”Ingen Botten ”, producerad av Jari Haapalainen. Vånna Inget har tagit vara på det som är unikt med deras musik. Mötet mellan punkig nerv och melodisk sensibilitet. Framförallt har Karolina Engdahls sång vuxit till ännu högre nivåer av drabbande intensitet. Hon sjunger kraftfullt och skört. Ångestridet och självsäkert.
Pris: 7 000 kr
Länk: http://www.vannainget.se/