Turnélistan hösten och vintern 2014

 

TURNÉLISTAN

Denna lista kommer att uppdateras löpande under hösten och vintern, nya akter tillkommer alltså, så håll utkik!

Från listan kan alla medlemsföreningar i Kontaktnätet boka akter till subventionerat pris. Detta har möjliggjorts via bidrag från Statens kulturråd. (För föreningar som har eget verksamhetsbidrag från Statens kulturråd, hör av er om ni vill boka något från denna lista så kan vi diskutera lämplig lösning.)

Observera att nedanstående produktionspriser inkluderar resor (och moms), men att föreningen står för ljud och ljus samt kostnad för artistens kost och logi.

Kontakta oss per mail: marita.isaksson@kontaktnatet.se eller telefon: 0707-21 77 92, 0660-191 11 för att boka eller kolla om ett visst konsertdatum är ledigt, eller för ytterligare information.

Har din förening förslag på artist till listan? Maila oss, så undersöker vi möjligheterna!

AKTUELLA ARTISTER HÖSTEN OCH VINTERN 2014

Etzia + DJ Partilloetzia
Etzia tar dancehall-electro till nästa steg i Sverige. Sommaren 2014 har hon turnerat för fullt med Femtastic Sound och de senaste åren har hon släppt en drös singlar och gästat många andra artisters låtar. Men nu blir det full satsning på solokarriären och kommande EPn ”Chapter Done” som släpps  i november. Etzia har komponerat musiken och soundet tillsammans med producenter som Partillo och Mastah L för att forma en hybrid som hon kallar ”traphall” en (mörk, tung) blandning mellan electro hip hop och dancehall.
Pris: 4 000 kr
Länk: https://www.facebook.com/Etziamusic

Jolympixjolympix_fotograf_frans_ahlbom
Afro-viking-poppy-dub är en bevingad beskrivning av bandet. Ljusskygga beats möter kalebasser och gnistrande syntar. Pianisten, låtskrivaren och sångerskan Johanna Nordström gav ut sitt debutalbum ”True or Not” på Fixe Records, 2010. Skivan spelades in i Havanna, Berlin, Göteborg och Kap Verde. Nu har hon ställt om kompassen och landat i en studio på hemmaplan med sitt nya band JOLYMPIX: Joel Wästberg på trummor (Junip), Elsa Hedberg på bac.voc (London Electricity) och Jonatan Ahlbom på tuba (Gadjos).
Pris: 4 000 kr
Länk: https://www.facebook.com/pages/Jolympix/118607738189294

General-Knas-660General Knas
General Knas, eller Ivan som han egentligen heter, är grundare och frontman till reggaegruppen Svenska Akademien som har släppa fem album. En av Sveriges absolut största reggae-artister är tillbaka med sitt fjärde album “Folkets Röst”. Medräknat Svenska Akademiens alla album är detta General Knas nionde och “Folkets Röst” är inte omöjligt hans starkaste och viktigaste platta av dem alla. Nu ute på turné med sitt sexmannaband.
Pris: 14 000 kr
Länk: https://www.facebook.com/pages/General-Knas/127490987273544

Kristian AnttilaKristian_Anttila_2013_-_foto_Daniel_Jigenstedt
2003 presenterade Kristian Anttila sig på den svenska popscenen. Otaliga listframgångar och ett par hundra spelningar senare har han lyckats sträcka sin karriär över tio år, i en musikvärld där de flesta artister inte varar mer än tio låtar. Hits som ”Smutser”, ”Västra Frölunda”, ”Vill Ha Dig”, ”Paul Weller” och ”Hisingen -  Manhattan” har skrivit in honom i den svenska pophistorien för gott.
Kristian åker nu ut på en akustisk turné.
Pris: 4 000 kr
Länk: http://www.kristiananttila.com

Little JinderLittle Junder3_MG_0290
Josefine ”Little” Jinder är 25-åringen som hoppade av gymnasiet, drog till England och studerade ljudteknik på Paul McCartneys musikskola, och gick på warehousefester i Manchester. 2013 bestämde hon sig för att ”flytta hem” och släppte sitt debutalbum. Little Jinder stod som enda liveakt på undergroundkungarna Boiler Rooms första Sverigebesök och släppte kort därefter sin första singel, ”Shh”, på svenska. En singel som direkt plockades upp av P3 och hamnade på Musikguidens lista över årets bästa låtar. Hon nominerades i kategorin ”Årets Pop” i P3 Guld och släpper nu sin andra singel, ”Ful och Tråkig Tjej”, på svenska.
Pris: 7 000 kr
Länk: http://www.luger.se/little-jinder

Lovisa_Samuelsson_1_square_photo_by_Kristoffer_HedbergLovisa Samuelsson
Lovisa är multiinstrumentalisten som blivit belönad med Ted Gärdestad-stipendiet, turnerat i både Nordamerika och Europa, studerat på Kuba och skrivit filmmusik. Trots att hon länge skrivit låtar och varit aktiv i alla möjliga musikaliska sammanhang har hon inte släppt något album förrän nu. Med sin sångröst och sitt gitarrspel kommer hon att hänföra er vare sig ni vill eller inte! Under våren kom hennes debutalbum.
Pris: 4 000 kr
Länk: http://lovisasamuelsson.com/

Mack BeatsMackbeats_1010
Med kritikerrosade debutalbumet ”Centrum” klev Marko ”Mack Beats” Saez förra året fram i rampljuset från doldis till soloartist. Albumet blev flerfaldigt nominerat till Grammis, P3 Guld och Nöjesguidens Stockholmspris. I somras kom singeln ”Chicken Teriyaki”, med en galen hook-ramsa från Rosh och vassa verser från Jaqe och Amin. Mack Beats turnerar tillsammans med Rosh och Jaqe.
Pris: 12 000 kr
Länk: http://www.luger.se/mack-beats

Naomi PilgrimNaomi Pilgrim press&cover
Från det kyliga Sverige till den västindiska hettan på Barbados. Naomi Pilgrim är lite av både och.
Efter att tidigare ha lånat ut sin röst till artister som Lykke Li och jobbat med att anordna klubbar i Stockholm under flera års tid är det dags för Naomi att bli sin egen.
Med hårda beats, baleariska körer och en fantastisk soulröst är hon redo att kliva fram i ljuset. Succén med singeln ”No Gun” har följts upp med bland annat ”Money”, ”Rainmakers” och ”House of dreams”.
Pris: 7 000 kr
Länk: http://www.luger.se/naomi-pilgrim

ParhamParham
Parham har länge varit ett självklart namn inom Göteborgs hiphopscen. Han rappar, sjunger, och producerar det mesta av sitt material själv. Efter över 15 år på scenen och lång väntan släpptes den kritikerrosade debutskivan ”Pojk” äntligen under våren 2014. Ett tydligt och personligt uttryck är den röda tråden, med texter som är personliga och utlämnande samtidigt som de är samhällskritiska och politiska.
Pris: 7 000 kr
Länk: http://www.parham.nu/

Solensolen
Gävlebandet Solen släpper albumet ”Till Dom Som Bryr Sig” under hösten 2014. Detta är uppföljaren till Solens hyllade självbetitlade debut från 2012. Solen har genom sin karakteristiska vemodspop samt explosiva och fängslande scennärvaro gjort sig kända som Sveriges bästa osignade band. Numera Sveriges bästa signade band sedan Solen i december 2013 gick ihop med Playground Music.
Pris: 5 000 kr
Länk: http://www.luger.se/solen

VŒnna IngetVånna Inget
Sedan debuten ”Allvar” 2011 har Vånna Inget gjort över hundra spelningar i Sverige, USA och Europa, inför en stadigt växande skara fans. Vånna Ingets musik berör. 2013 kom bandets andra album ”Ingen Botten ”, producerad av Jari Haapalainen. Vånna Inget har tagit vara på det som är unikt med deras musik. Mötet mellan punkig nerv och melodisk sensibilitet. Framförallt har Karolina Engdahls sång vuxit till ännu högre nivåer av drabbande intensitet. Hon sjunger kraftfullt och skört, ångestridet och självsäkert.
Pris: 7 000 kr
Länk: http://www.vannainget.se/