Turnélistan 2015

TURNÉLISTAN

Årets ekonomiska utrymme för Turnélistan börjar bli fulltecknat! Därför är det mycket viktigt att föreningen kollar med Kontaktnätet om en viss spelning är genomförbar via denna lista. Enbart medlemsföreningar i Kontaktnätet kan boka akter till dessa subventionerade priser.

Turnélistan har möjliggjorts via bidrag från Statens kulturråd. (Föreningar som har årligt verksamhetsbidrag från Statens kulturråd kan tyvärr inte boka till dessa subventionerade priser.)

En riktlinje för att få boka från Turnélistan är att föreningen ska ha motsvarande stöd från kommun eller landsting som den subvention man får. Vidare ska föreningen vara registrerad hos Skatteverket som ideell förening, och ha tilldelats organisationsnummer.

Frågor kring detta, hör av er till nedanstående adress. Priserna inkluderar eventuell moms. Föreningen står för ljud och ljus samt kostnad för artistens kost och logi.

Kontakta oss per mail eller telefon: anders.sellin@kontaktnatet.se, telefon 0660-191 13 för att boka eller kolla om ett visst konsertdatum är ledigt, eller för ytterligare information.

AKTUELLA ARTISTER HÖSTEN OCH VINTERN 2015

Artist Alice B 300
Alice B
Alice Botéus, född 1989, började i tidig ålder publicera tonsatta dikter på internet. 2011 signades hon av EMI och släppte ett år senare debutskivan Alice B med en samling låtar skrivna mellan 2008-2011.
Hon har senare varit förband till Håkan Hellström på Ullevi 2014 där hon framförde låten Fri till slut. Även om jämförelserna med Håkan aldrig verkar ta slut är Alice B väldigt mycket sig själv, en Göteborgsskildrare av rang som skriver texter med verklig nerv.
Länk: http://www.valenagency.com/members/alice-b/
Pris: 9000 kr

 Artist Hanna Järver 300
Hanna Järver
Med sina sinnrika minimalistiska elektroniska arrangemang, svenskspråkiga texter och sin rena röst är Hanna Järver en sällsynt varelse i det svenska musikhavet.
”Jag var på en plats i livet då jag kände mig rastlös, uttråkad och på väg att helt ge upp hoppet om musiken. Då föddes låtarna som sedan kom att bli ”Smutsen”, min första EP. Det skulle vara elektroniskt, men ändå kännas organiskt. Jag la handen på huvudet, knäckte nacken, och där var det – ljudet jag letade efter. Knäckljud efter knäckljud spelade jag in. Fingrar, händer, nacke, rygg osv., och av det byggde jag upp ett beat.”
Länk: http://www.appelgrenfriedner.se/artist/hanna-jarver/
Pris: 9000 kr

Artist Hey Elbow 360
Hey Elbow
Hey Elbow bildades 2013, och efter tre singlar kom debutalbumet i våras. Med en bakgrund i jazz och musikalisk skolning, kombinerat med ett intresse för brus, improvisation och fritt skapande, skapar Hey Elbow udda och suggestiv popmusik med ett unikt personligt uttryck. Ingen och alla av de tre medlemmarna är frontfigurer enligt en demokratisk filosofi som låter flygelhornet ta lika mycket plats som sången, trummorna eller elektroniska ljud.
Atmosfär och tyngd, känslomässig laddning, vackra melodier och samtidigt en avskalad återhållsamhet i kombination med experimentlusta i produktionen är alla bidragande komponenter som gör det svårt att glömma Hey Elbow när man väl har hört dem.
Länk: http://www.headstomp.com/hey-elbow
Pris: 5000 kr

Artist Etzia 300
Etzia och Dj Partillo

Etzia tar dancehall-electro till nästa steg i Sverige. 2014 turnerade hon med Femtastic Sound och hon har de senaste åren släppt en drös singlar och gästat många andra artisters låtar.
Men den senaste tiden har hon satsat på solokarriär. I våras kom Ep:n ”Chapter done”, och i somras släpptes videon till senaste singeln ”Jah will provide”.
Etzia har och komponerat musiken och soundet tillsammans med producenter som Partillo och Mastah L för att forma en hybrid som hon kallar ”traphall” en (mörk, tung) blandning mellan electro, hip hop och dancehall. På turné tillsammans med Dj Partillo.
Länk: https://www.facebook.com/Etziamusic
Pris: 4000 kr

Artist Ida Redig 400
Ida Redig

Ida Redig är en bred artist och musiker som går sin egen väg och inte följer strömmen. Hon skriver sina egna låtar som hon både producerar och mixar i sin egen studio i Göteborg. Förutom musiken har tekniken varit ett intresse för Ida och i hennes studio hittar man den senaste och modernaste tekniken. Det är där som hon skapar sin musik och har hittat sitt egna speciella sound med olika ljudbilder.
Idas musik kommer att släppas på flera EPs under det kommande året. Ida Redigs senaste singel ”It Ain’t Easy” från EPn ”I Will Fight That Man. I Will Fight Anyone.” släpptes 29 maj.
Länk: http://unitedstage.se/se/artister/ida-redig.aspx
Pris: 9000 kr

Artist Jonas Bergsten 450
Jonas Bergsten
En outgiven skiva är också en skiva. Så har det hetat om Jonas Bergstens debutalbum,  det mest mytomspunna i Umeås musikhistoria. Att det  nu slutligen ges ut känns nästan  overkligt efter alla turer.
Profet i sin egen hemstad är han redan – även innan  han släppt sin efterlängtade debut.  Att hans pop, som siktar direkt på hjärtat, snart erövrar övriga Sverige finns det många  som tror. Vem kan värja sig mot den rösten?  Eller mot  de egensinnigt formulerade  texterna om att gå all in i livet? Eller smärtan som  alltid följer dem som verkligen ger sig  hän?
Länk: http://www.luger.se/jonas-bergsten
Pris: 5000 kr

Artist Könsförrädare 370
Könsförrädare 
Könsförrädare bildades 2011. Det var delvis en reinkarnation av den verksamhet de hållit på med under uppväxten i Luleå – ett punkigt popband som turnerade främst i Norrbotten och Västerbotten och höll låg profil. Med Könsförrädare blev det annorlunda.
Nya albumet End of History släpps den 25 september i Sverige och Danmark och behandlar allt ifrån poliser och nyfascism till gentrifiering och personliga kriser. Texterna handlar om att längta efter förändring, om att söka sig nya utgångspunkter och positioner. Musikaliskt återspeglas detta i ett mera aggressivt sound, utvecklat under de turnéer som hunnit avklaras sedan debutalbumet.
Länk: http://konsforradare.tumblr.com
Pris: 6000 kr

Artist LöstFolk 300
LöstFolk

LöstFolk är Uppsala-gruppen som melodiskt blandar reggae med hiphop! Gruppen har sedan de startade 2012 släppt två EPs, en handfull videos och varit med på flera riddimsläpp. Tillsammans har de lyckats skapa ett eget melodiöst gung med mycket stämsång och positivitet. Teman som tas upp är allt från musik och politik till kärlek.
I våras släpptes den tunga singeln ”Aina Älskar Reggae”  där Dani M även gästar, inspelningen har blivit en klassiker i reggaesverige. Nyligen kom dubbelsingeln ”Rör dig sådär/Rör aldrig henne igen”.
Länk: https://open.spotify.com/artist/0I0dXOTO0xHs6DZEiL556a  https://www.facebook.com/lostfolk
Pris: 8000 kr

Artist Maja Francis 400
Maja Francis
Maja har en växande skattkammare av sånger, en samling pärlor skapade i ett gult 70-talskök i Flen. Kring bordet förenades trion Maja Francis, Veronica Maggio och Petter Winnberg i fascinationen för fantasivärldar och undervattensljud. Maggio bidrog med neon, Winnberg med americanakärlek – och Maja Francis med hela sitt universum.
”Daydreaming är min superkraft. Dagdrömmeriet ger inspiration till låtarna jag skriver och jag tar till det när allting snurrar för fort, när tankarna skaver eller bara för att sätta en finare outfit på en grå dag. Ur mitt fantasiperspektiv ser man tårarna i neon, asfalten och gräset som glittergröna täcken och regnet som konfetti”.
Debutsingeln”Last Days Of Dancing” följdes nu i augusti av ”Space Invades My Mind”.
Länk: http://www.luger.se/maja-francis
Pris: 9000 kr

Artist Moon City Boys 450
Moon City Boys
Som Fenix ur askan av forna tiders guldbestänkta råa rock’n roll reser sig Moon City Boys i Stockholmsnatten med skrälliga rundgångsgitarrer, varma basgångar, apokalyptiska trumslag och för traditionen vidare.
Ljudbilden är naken med melodier och textrader som verkar flyga mellan melankoliska hav och febrig blues med tydlig inspiration av band som Television och Jesus and the Mary Chain.
”Vi vill skapa någonting äkta, det är allt. Vi vill att vår musik ska kommunicera sanna känslor, en ärlig kommunikation där inget är dolt.”
Länk: http://www.luger.se/moon-city-boys
Pris: 4000 kr

Artist Samling 450
Samling

Samling må en gång i tiden ha startat i Max Groundstroems sovrum i ett försök att yngla av sig sin tristess men bandet (som också består av Viktor, John, Erik, Karl-Johan, Petter och Topi) har blivit så mycket mer än bara delarna av sina medlemmar.
De har mötts i en dimma av narkotisk progg och politisk pop och orienterat sig fram till sin nuvarande nod. De förvaltar ett sväng som få andra idag kan stoltsera med och denna septett är på scen ett andetag bort från hjärtstillestånd. Allt detta menat på det allra bästa sättet.
Första singeln ”Varulv” är nu ute från albumet ”Sen glömmer jag hur du ser ut”, som släpps i oktober.
Länk: http://www.luger.se/samling
Pris: 8000 kr

Artist Systraskap 400
Systraskap
Systraskap är en av Sveriges absolut bästa liveakter. Med pondus och stor instrumentskicklighet intar dom scenen.
9 februari släppte de sitt kritikerrosade debutalbum, “MVIMW”. (My voice is my weapon.) Duon kombinerar på ett självklart sätt musikaliskt nyskapande och originella produktioner med hittiga melodier. Singeln ”Let’s start a revolution” är ett anthem över vår tids desperata längtan efter förändring. Den har fått otaliga människor att sjunga med och höja näven för ett medmänskligare samhälle.
Systraskap har en originalitet som är sällsynt nu för tiden. Politisk och tidlös plakatelektro. Musik som kräver förändring.
Länk: http://systraskap.se
Pris: 6000 kr

Artist Vic Vem 400
Vic Vem & Hot This Year Band
Vic Vem har aldrig passat in, det vill han inte heller. Med sitt känsloladdade sätt att leverera sina nakna texter har Göteborgaren vunnit publikens hjärtan. Debuten ”Villkorslös” hyllades av såväl lyssnare som recensenter och har följts av två års ihärdigt turnerande. Med ett enormt gräsrotsfölje i ryggen slår Sveriges vassaste penna nu på stort; Ett sju män och kvinnor starkt liveband, turné bokad och skivan han alltid velat skapa.  ”Musiken var min tillflykt som blev till en utväg. Tack vare framgången med förra plattan har jag fått möjlighet att genomföra den kreativa vision jag haft sedan jag var elva”.
Länk: http://www.appelgrenfriedner.se/artist/vic-vem/
www.facebook.com/hotthisyearband
Pris: 14 000 kr

Artist Xenia Kriisin 400
Xenia Kriisin
Xenia Kriisin är jazzsångerskan som började skriva popmusik. Hon teamade upp med trumslagaren Johan Hjalmarsson och 2013 släpptes debutskivan Hymn. Den fick unisont stående ovationer och beskrevs som både “Trollbindande” och “ett kaosartat mirakel”.
I september släpps uppföljaren, producerad av Filip Leyman (Tempel, Trio Gordon, Anna von Hausswolff). Hackbräde, hammond, synthar, elgitarr och trummor bygger tillsammans med Xenias röst ett massivt ljudlandskap. Ballader kompletteras med högre tempon och det sakrala sound vi hörde på Hymn utvecklas till ett råare och mörkare sådant, utan förlora den där intima och känslosamma upplevelsen. Det är nytt och annorlunda, det är fortfarande storartat, det är fortfarande Xenia Kriisin.
Länk:
www.xeniakriisin.com
Pris: 9000 kr