Fredrik Åslund

Namn:
Fredrik Åslund
Ålder:
25
Ort:
Umeå/Mörbylånga
Förening:
Öland Roots
Styrelsepost:
Suppleant
Varför är kultur så viktigt?
Kultur är grundstenen i vårt moderna samhälle, försvinner kulturen så försvinner livsgnistan och glädjen.
Varför ska ungdomar engagera sig i en förening?
Med allt jag har lärt mig  genom åren önskar jag att precis alla fick den möjligheten. Den gemenskapen och allt du faktiskt lär dig är en god grund för hela livet!
Vad är det roligaste du gjort i en förening?
Att arrangera sveriges största reggaefestival såklart! Det är en helt fantastisk känsla att se en festival växa upp från grunden, utföras för att sen rivas ner varje år!
Vad tror du att din förening betytt för din ort?
Föreningen betyder och har betytt otroligt mycket för orten på Öland, både som turism, kultur på södra öland i allmänhet och för lokal ortsbefolkning. Föreningen Öland Roots är en lokal aktör som verkar på Öland under hela året, och finns med som aktör på flera arrangemang och tillställningar på Öland och fastlandet.

Vad vill du arbeta med i Kontaktnätets riksstyrelse?

Jag hade inte hört talas om Kontaktnätet innan jag gick med i Öland Roots. Mitt mål med Kontaktnätet är att tydliggöra förbundets arbete, så det blir enklare, för alla, att veta vad kontaktnätet står för och gör. Att vara med och se till så Kontaktnätet verkar på både nationell och lokal nivå är så viktigt.
Vilket är det bästa gigget du varit på/arrangerat?
Det absolut bästa gigget jag har varit på är tveklöst Dubioza Kollektiv som spelade på Södra Teatern förra året! Det var varmt, svettigt och fullt ös i 2 timmar! Dubioza Kolektiv är en spännande balkanbrygd av hiphop, ska, rock och reaggae, kryddat med electronica och traditionella melodier från Bosnien.
Vad kan Kontaktnätet göra för föreningar i Sverige?
Jag tror att Kontaktnätet agerar som ett Nav inom det kulturella Sverige. Att bidra med kontakter och kunskap där arrangörens egna förmågor eller tid kanske inte räcker till. Vi ska finnas som en paraplyorganisation för Sveriges kulturföreningar, från norr till söder, och driva deras frågor framåt
Vad har du för bakgrund inom musik/arrangerande/föreningsliv?
Jag har under de senaste tre åren engagerat mig i Reggaefestivalen Öland Roots. Under tidigare år Folk- och världsmusikfestivalen Urkult. Flera år med att arrangera Nipyran i Sollefteå, mindre spelkvällar och lokala arrangemang. I och med studier så ingår det en hel del föreningsliv där med.

Tips på tre riktigt bra låtar: