Linn Kårelind

Linn_Karelind

Namn:
Linn Kårelind
Ålder:
23 (kulturtanteriet ska börjas i tid)
Ort:
Östersund
Förening:
Kreativ Explosion
Styrelsepost:
Ledamot
Bakgrund inom musik/arrangerande/föreningsliv:
Musik är en given del av mig och just nu sysslar jag främst med folkmusik och egenskrivet. Jag har varit aktiv i föreningar i ca 4 år och jag ser mitt kulturengagemang inte bara som en kul hobby utan också som en samhällsinsats. Jag vill göra arrangemang som ger ringar på vattnet, som väcker tankar och reaktioner och som i det långa loppet bidrar till samhällets utveckling, och jag ser framemot att göra det ihop med Kontaktnätets styrelse!
Varför ska ungdomar engagera sig i en förening?
Både för sin egen skull, för kicken man får av att skapa nåt tillsammans med andra, men också för känslan av att ha gjort nåt för andra; man har kanske bidragit med en mötesplats där folk kunnat umgås och blivit underhållna under en kväll. Förhoppningsvis har man lyckats göra någon glad.
Vad är det roligaste du gjort i en förening?
Det var intressant (och faktiskt mycket lyckat) att arra en drogfri punkkonsert.
Vad tror du att din förening betytt för din ort?
Det händer inte mycket för ungdomar som inte har åldern inne för krogen i Östersund, så på det sättet tror jag att vi med våra drogfria, åldersgränslösa arr har betytt mycket. Vi har också en given (om inte Östersunds enda) scen för oetablerade lokala band, nåt som jag är stolt över!
Vad vill du arbeta med i Kontaktnätets riksstyrelse?
Just nu är jag inne på att främja unga nystartade band (med framför allt kvinnliga instrumentalister) och se till att det finns scener och arr där de kan spela. Skulle även vilja se mer kultur på asylboenden här i länet.
Vilket är det bästa gigget du varit på/arrangerat?
Eftersom jag älskar småskaliga festivaler med DIY-tänk så var Skogspunk 2016 i Skogsnäs en både mäktig och mysig upplevelse där man fick njuta av bl.a. umebandet Fru Dörr.