Niklas Bjermkvist

Namn:
Niklas Bjermkvist
Ålder:
24
Ort:
Sundsvall
Förening:
Pipeline
Styrelsepost:
Ledamot
Varför är kultur så viktigt?
Kultur står över petitesser som nationalitet, sexuell läggning och politisk hemvist. Med kulturens hjälp blir ett samhälle en gemenskap som står stark mot hemskheter som vill sära på oss.
Varför ska ungdomar engagera sig i en förening?
En välmående förening kan vara den bästa skolan som finns! Tar man sitt uppdrag på allvar lär man sig otroligt mycket och växer som människa.
Vad är det roligaste du gjort i en förening?
Väldigt svår fråga att svara på. Men galan FUCK CANCER som vi gjorde tillsammans med Barncancerfonden 2011 var väldigt lärorik och rolig att göra.
Vad tror du att din förening betytt för din ort?
Det råder inga tvivel om att Pipeline alltid varit och fortfarande är väldigt viktig för Sundsvall. Förutom att vara en lysande plantskola för framtida kulturarbetare så är man ett nav för många ungdomar och inte minst en scen för både oetablerade och etablerade artister.

I dagsläget är det i stort sett bara vi och en till förening som arrangerar regelbundet i Sundsvall, utan oss skulle inte mycket hända på livemusikfronten i ”Norrlands Huvudstad” helt enkelt.

Vad vill du arbeta med i Kontaktnätets riksstyrelse?
Jag ser det lite som mitt mission att göra Kontaktnätets arbete tydligare, både gentemot föreningar, föreningsmedlemmar men även stat, kommun, landsting och inte minst Privatpersoner. Vi måste våga slå oss för bröstet och berätta hur bra vi är, ju fler som vet vilka vi är och vilket arbete vi gör ju starkare blir vi!
Vilket är det bästa gigget du varit på/arrangerat?
Också väldigt svårt att svara på, men det som kommer upp först i huvudet är Sundsvall Block Party 2016. Framförallt fredagen var riktigt lyckad, både artisterna och publiken skapade en magisk stämning och man svävade som på moln efter det.
Vad kan Kontaktnätet göra för föreningar i Sverige?
Kontaktnätet är i första hand som det låter – Ett kontaktnät. Men några av organisationens uppgifter är också att vara den ideella kulturens röst gentemot landsting och stat. Samt stötta upp och hjälpa med arrangemang till viss del ekonomiskt men även som stöttning.
Vad har du för bakgrund inom musik/arrangerande/föreningsliv?
Jag har jobbat på Pipeline sedan 2010 i olika roller och har varit med och arrangerat allt från större festivaler, mindre cafékvällar och allt däremellan.

Tips på tre riktigt bra låtar: