Turnélistan

VIKTIG INFORMATION:
I rådande situation med Coronakrisen har Kontaktnätet beslutat att ställa in turnélistan. Kontaktnätet ger andra former av stöd inom området och föreningar som önskar boka artister och som vill söka stöd för från Kontaktnätet för detta är välkomna att kontakta oss så tar vi dialog.

Vi återkommer med uppdateringar inför 2021.

_____________________________________

Nedan tidigare turnélista:

Här finner du de artister som finns att boka från Turnélistan.

Endast för våra föreningar

Som förening i Kontaktnätet kan ni boka artister/band till subventionerade priser tack vare ett stöd vi får från Kulturrådet. För att förenkla för våra medlemmar har vi satt samman Turnélistan, där ni på ett enkelt sätt kan boka en artist till er förening.

Om ni inte redan är med i Kontaktnätet eller vill ha hjälp att starta en förening, läs mer här. Du som ingår i en förening ansluten till Kontaktnätet kan själv också komma med förslag till Turnélistan, det gör du här.

För att kunna boka från Turnélistan måste föreningen även fylla några formella krav.

  • En riktlinje är att föreningen behöver en medfinansiering, exempelvis från kommun eller landsting/region eller annan part.
  • Föreningen får heller inte uppbära eget stöd från Statens Kulturråd inom samma bidragsform som turnélistan.
  • Föreningen måste vara registrerad hos Skatteverket som ideell förening och ha tilldelats ett organisationsnummer.
  • Föreningen står för arrangemanget med lokal, ljud, ljus med mera.
  • Kontaktnätet kommer efter genomförandet behöva lite statistik från er, exempelvis publikantal.

Så här bokar ni:
Kontakta först kansliet och berätta vad ni är intresserade av så tar vi kontakt med er och ser om artisten är tillgänglig och om vi har budget kvar. Har ni inte bokat från Turnélistan förut så tveka inte att höra av er så hjälper vi er att förklara hur det går till.

Priserna nedan inkluderar ev. moms. För mer info och detaljer, kontakta kansliet.

SÅ HÄR SÅG TURNÈLISTAN – HÖSTEN 2019 – UT:

Ladda ner listan som PDF: Turnélistan hösten 2019
Håll dig uppdaterad, listan kan ändras och även utökas.

Femme Equation

Femme Equation är psykedelisk pop med melodier hämtade ur drömmens värld. Lina Westin, som är kvinnan bakom projektet frontade tidigare psychrockbandet Caviare Days. Hon är bosatt i Stockholm och Berlin. När hon spelar live har hon med sig ett band med rötter i Tross och Mando Diao.

Pris för Kontaktnätetförening: 6.000 kr

Orkan

Orkan, proggkvintetten från Göteborg, är ett av de mest spännande och lysande liveakterna just nu. Bandet berättar om systemets orättvisor, samhällets hänsynslöshet samt naturens motstånd och hämnd, allt medan förstärkarna skriker och publiken jublar. Orkans musik är dansant och trallvänlig men på största allvar.

Konceptet är tveklöst inspirerat av 1970-talets svenska musikrörelse, men bandet är knappast något nostalgiprojekt. Medan den ena foten vilar i arvet från proggen står den andra stadigt placerad i samtiden med berörande och insiktsfulla låttexter, vilka uppmuntrar till solidaritet och eftertänksamhet. ”Orkan leder den nya proggvågen”, konstaterar legenderna Nynningen som Orkan förbandade till under 2017.

Pris för Kontaktnätetförening: 6.000 kr

Nadja Evelina

Nadja Evelina gjorde entré på den svenska popscenen med debutsingeln Finast utan filter, som snabbt blev viral och nu har över 1,7 miljoner streams på Spotify. Hon följde upp med Fastnat för dig, ett samarbete med Jonas Lundqvist som snurrade flitigt i P3. Under 2017 släpptes EP:n Aldrig samma/Alltid samma, som beskrevs av GAFFA att den ”Fångar den svenska melankolin perfekt”.

I januari 2019 släpptes Öppna ögon som är den andra singeln från det kommande debutalbumet som släpps i vår på Hjärtat Recordings, hennes eget nystartade skivbolag. Med full makt över sitt skapande, hoppas Nadja att hennes vision ska höras tydligare än någonsin: det måste kännas, annars kan det vara.

Pris för Kontaktnätetförening: 10.000 kr

Foto: Andrea Müller

These Heavy Clouds

These Heavy Clouds är en värld full av pumpande bas, lesbiska kärleksförklaringar, strobbande lampor, ångest och flirtig stämning. Det är queerklubb och vardag. Det är livet indränkt i glitter och lösögonfransar.

Bandet bygger sitt live-set på elektroniska låtar, ungefär som en konsert, men där vi gemensamt dyker djupare ner. Lever i musiken och får veta historien bakom låtarna. Är det en popkonsert? En föreställning? Ett performance? Det är det, och lite till.


Pris för Kontaktnätetförening: 6.000 kr

Stina Velocette

Stina Velocette är artist och producent och gör urban musik på svenska. Våren 2017 släpptes Stinas debut-EP “Motljus” som blev hyllad av både recensenter och publik. Samma år släpptes singeln “Ska det va såhär”, som fick ett enormt genomslag. Låten, som kallats ett nutida feministiskt anthem, skrev Stina inspirerad av alla berättelser som kvinnor delat med sig i och med #metoo – som en hyllning och kampsång till sina systrar.

Stina Velocette och hennes crew har fått mycket uppmärksamhet för sin scenshow – en speciell och viktig leverans av kvinnokraft och pondus. Allting inkapslat i medryckande rytmer och melodier som träffar både själ och hjärta. 2019 är Stina Velocette aktuell med nya singlar och kommande EP.

Pris för Kontaktnätetförening: 10.000 kr

Mira Aasma

Mira Aasma debuterade 2015 och har sedan dess släppt ett fullängdsalbum, en EP och en fristående singel. Framgångarna har lett henne till spelningar runtom i Europa. Kontrasterna i Mira Aasmas uttryck märks tydligt då senaste singeln “Witches” var ett starkt politiskt statement för jämlikhet medan den nya EP:n “Nighttime Memos” en djupt personligt och avskalat verk. Nattliga skisser som bildar Miras mest direkta, berörande släpp hittills. Musiken skrevs på en liten casiosynth, som även bestått som grund i heka materialet. Målet har varit att behålla det jordnära och egna uttrycket i musiken.

Pris för Kontaktnätetförening: 7.000 kr

Frantic Amber

Frantic Amber är ett melodiskt dödsmetallband med medlemmar från fyra olika länder (Sverige, Danmark, Japan och Colombia). Deras sound är en intensiv blandning av tunga riff och svävande melodier kombinerat med aggressiv growlsång. Deras liveshow är en explosiv virvelvind av energi med flygande hår, en stark scennärvaro och unik karisma, så förbered er för en adrenalinfylld kväll när Frantic Amber intar scenen.

Bandet har gjort många gig och turnéer runtom i Norden, Europa, samt Ryssland. De har varit på turné med band som Six Feet Under, Entombed A.D. och precis återvänt från sin egen headline turné “Burning Insight Tour”. Inom kort släpper bandet albumet “Bellatrix”

Pris för Kontaktnätetförening: 8.000 kr

lennixx

Kompisduon  Hanna Larsson och Andrea Kallström släppte sin debutsingel ”Always on my mind” 2016. Under namnet lennixx släppte de 2018 sitt mixtape ”hapap”, en blandning av drömsk sovrumspoesi och toner skapade under sena kvällar. Tapen har fått strålande recensioner såväl i Sverige som utomlands och lennixx blir för varje gig ett mer och mer uppmärksammat namn på R&B/urban-scenen.

Pris för Kontaktnätetförening: 8.000 kr


RAINDEAR

Ökenraveprinsessan RAINDEAR släppte 2016 det hyllade albumet Embers och uppföljaren släpps under 2019. Bakom artisten RAINDEAR hittar vi den talangfulla Rebecca Bergcrantz. Rebeccas största inspiration kommer från föräldrarna som är välrenommerade inom jazz och klassisk musik. Som liten absorberade hon mycket från sina föräldrar vilket satt sina avtryck i det egna artistprojektet RAINDEAR.

Debutalbumet mottogs väl av fans och kritiker över hela världen, där hon bland annat nominerades till Gaffa-prisets “Årets svenska genombrott”. Med det nya materialet behåller RAINDEAR sitt distinkta och filmiska sound samtidigt som hon omfamnar den överdådiga och mörka sidan av elektronisk musik.

Pris för Kontaktnätetförening: 7.000 kr