Turnélistan

Nedan finner du de artister som finns att boka från Turnélistan.

Endast för våra medlemmar
För att kunna boka artister från Turnélistan till det subventionerade pris som erbjuds måste ni vara en Kontaktnätet-förening. Om ni inte redan är det eller vill ha hjälp att starta en förening, läs mer här. Du som ingår i en förening ansluten till Kontaktnätet kan själv också komma med förslag till Turnélistan, det gör du här.

Som medlemsförening i Kontaktnätet kan ni boka artister/band till subventionerade priser tack vare ett stöd vi får från Kulturrådet. För att förenkla för våra medlemmar har vi satt samman Turnélistan, där ni på ett enkelt sätt kan boka en artist till er förening.

Denna period fokuserar Turnélistan på kvinnligt frontade akter – en del av Kontaktnätets ständigt pågående arbete för en mer jämställd livemusikscen!

För att kunna boka från Turnélistan måste föreningen även fylla några formella krav.

  • En riktlinje är att föreningen behöver ett motsvarande stöd från kommun eller landsting.
  • Föreningen får heller inte uppbära eget stöd från Statens Kulturråd inom samma område som turnélistan.
  • Föreningen måste även vara registrerad hos Skatteverket som ideell förening och ha tilldelats ett organisationsnummer.
  • Föreningen står för arrangemanget med lokal, ljud, ljus och artistens kost/logi.
  • Vi kommer efter genomförandet behöva lite statistik från er, exempelvis publikantal.

Så här bokar ni:
Kontakta först kansliet och berätta vad ni är intresserade av så tar vi kontakt med er och ser om artisten är tillgänglig och om vi har budget kvar. Har ni inte bokat från Turnélistan förut så tveka inte att höra av er så hjälper vi er att förklara hur det går till.

Priserna nedan inkluderar ev. moms. För mer info och detaljer, kontakta kansliet.

TURNÈLISTAN 2018

Ladda ner listan som PDF: TURNÈLISTAN 2018.
Håll dig uppdaterad, vi fyller på listan löpande.


Rome is not a town

Göteborgsbaserade Rome Is Not A Town släppte sin debutsingel ”Stupid” 2015. Deras oljudsprydda indierock gick rakt in i hjärtat på de flesta med smak för råa gitarrer och ilskna låtar. Fler singlar följde och likaså EP’n ”Careful Like You Cared”. I ett tidigt skede uppmärksammades bandet av legendariska Thurston Moore från Sonic Youth. Debutalbumet ”It’s a Dare” släpptes under hösten 2017 och bandet har sen dess turnerat flitigt alltmedan såväl svensk- som internationell musikmedia turas om att hylla dem. Rome Is Not A Town står inför sina första gig i USA och där kan publiken förvänta sig samma sak som i Sverige: En rå och direkt show full av kaxiga låtar. Passa på att boka Rome Is Not A Town och var en av dem som i framtiden säger ”Jag såg dem strax innan de breakade!”.
https://www.facebook.com/romeisnotatown/

Pris för Kontaktnätetförening: 8000 kr

Baskery

Oavsett var de befinner sig i världen får de svenska systrarna höra av publiken att de varken sett eller hört något liknande, att de har en helt unik uppsättning och uppträder med vad som verkar vara en outtömlig energi. Baskery handlar om att ställa musiken på huvudet, att blanda punkens rättframhet och orädsla med de subtila och finstämda i singer/songwritingtraditionen.

Denna högoktantrio som har tillbringat flertalet år i USA för turnérande, låtskrivande och skivinspelningar har jämförts med allt från Fleetwood Mac, First Aid Kit, Black Keys till Led Zeppelin. Bandet har öppnat för bl a Robbie Williams, Gary Clark Jr och Brandi Carlile. Förvänta er ”banjopunk”, ”newfolk”, ”nordicana”, en energisk live show och hårresande vassa syskonstämmor.
https://www.facebook.com/baskery/

Pris för Kontaktnätetförening: 8 000 kr
OBS! Baskery turnerar endast i perioder pga logistik, kontakta kansliet för mer info

Mi von Ahn

Norrländsk vemodig pop på engelska, den traditionella singer-songwriter-genren möter en modern drömsk eskapism. Mi’s träffsäkra melankoliska musik genomsyras av hennes kärlek till vidderna i norr och får lyssnaren att längta efter storslagna vyer och ett magiskt Norrland.

2018 släpps Mi von Ahns debutalbum och under arbetet har fyra singlar släppts, vilka i skrivande stund har genererat drygt 750 000 streams på Spotify och uppmärksammats av bl a Musikguiden i P3 och musikjournalisten Jan Gradvall samt cirkulerat på flertalet Spotify playlists (Best new music, Indie highlights, Women of Indie mm). Clash Magazine beskriver musiken som ”Driving, inspiring, and moving…” och drar paralleller till The War On Drugs.
https://www.facebook.com/mivonahnmusic/

Pris för Kontaktnätetförening solo: 3000 kr
Pris för Kontaktnätetförening med band: 7000 kr


Ambivalensen

Norrlandsduon Ambivalensen bestående av Sandra Eberskoug och Joel Rönnbäck föddes hösten 2013, ett år senare släpptes deras självbetitlade EP. Det genreöverskridande soundet intresserade både media och producenter, bl.a. Random Bastard-producenten Imchibeat som 2015 inledde ett samarbete med bandet. Sensommaren 2017 släppte bandet singeln, ”Allt för mig” – en poplåt som beskriver känslan att vara såpass över öronen kär i någon att det blir till ens hela existens. Livesamspelet mellan publik och band liknas vid att stå i ögat av en känslostorm där minsta steg utanför kastar omkull tid och rum.
https://www.facebook.com/Ambivalensen/

Pris för Kontaktnätetförening: 7500 kr

Blenda
Musikaliska alfahonan Blenda är en stockholmsbaserad artist som blint lyssnar till sitt alterego Puncahontas. Total auktoritet möter total vibe, eller som hon själv beskriver sig “A superhero on a mission”. Element av jazz, afrobeat och gospel gifter sig med avant-gardesoundet från producentkollektivet Edgeology i en hänsynslös in-your-faceattityd mot modern popmusik.

Debutsingeln från Blenda heter ”Chill” och är en rå mix av trap och RnB med stråk av skör melodiös pop.Influerad av artister som Jill Scott, Erykah Badu och Beyoncé visar Blenda ett brett spektra av artistiskt uttryck som ryms i denna tre minuter långa debut. Genom att förlita sig på intuition och magkänsla fastnar Blenda sällan i genrer utan öppnar ständigt upp för en lekfull artistisk frihet, en välkomnad injektion på marknaden. Var beredda på knock!
https://www.facebook.com/blendaofficiaal/

Pris för Kontaktnätetförening: 10 000 kr


Bellaroush

Bellaroush har beskrivits som ”futurereggae”. Här möts influenser från punk, R’n’B, synt, pop och reggae i en experimentell rörelsefrihet. Bandet är känt för sin medryckande liveshow och spelar på allt från stadsfester, klubbar, skolor, ungdomsgårdar och festivaler. Med texter om känslor, relationer, jämställdhet, klimat-uppvaknande och mänskliga rättigheter vill Bellaroush utmana och engagera sin publik.

Bellaroush bildades i Göteborg 2010 och har sedan dess släppt tre skivor, gjort två turnéer i Indien och fyra på europeiska kontinenten. Låten ”Sun Goes Down” gästades av Promoe från Looptroop rockers och har nått över 400 000 streams på Spotify. Om fullängdsalbumet skrev tidningen Lira: ”Det här är en alldeles briljant debutplatta, inte bara för oss reggaefrälsta.”
https://www.facebook.com/bellaroush/

Pris för Kontaktnätetförening: 10 000 kr

The Presolar Sands

The Presolar Sands släppte sitt debutalbum ”The Big Noise” 2017. Skivan hämtar inspiration från 1600-talets häxjakter och den masshysteri som i Sverige kom att kallas ”Det Stora Oväsendet”, där hundratals människor avrättades efter att ha associerats med häxkonst. Det är explosiv, psykedelisk rock med catchiga melodier och refränger och med sin enorma scen-närvaro och estetik är bandet en uppenbarelse live. Sedan starten 2015 har TPS spelat ihop med flera internationella akter som Brant Bjork (US), White Hills (US) och LA Witch (US) och gjort spelningar runt om Skandinavien och Europa. Senaste singeln ”The first law of thermodynamics” släpptes under hösten 2017.
https://www.facebook.com/ThePresolarSands/

Pris för Kontaktnätetförening: 7000 kr

Frida Selander

Hon är en västerbottnisk amason, av många kallad Sveriges Patti Smith. Andra säger en blandning av Nina Simone och Jeff Buckley. Men hur beskriver man något som rör vid hjärtat? Frida Selander är en konstnär i ständig rörelse. Hon är en filosofisk och lekfull berättare. En egensinnig gitarrist. En hantverkare trogen sin uppgift: Att genom musik förmedla en känsla.
I tjugo år har hon skrivit låtar, och spelat i nästan varenda litet hörn av Sverige. Bejublade konserter, priser, stipendium och kritikerrosade album kantar hennes väg. ”Resultatet är ett första klassens rockalbum med kompositioner andra artister skulle döda för. Någon borde spela Jesus as a girl för Mick Jagger”, skrev Jan Gradvall om senaste albumet I Hear Sunshine. Just nu arbetar Frida Selander på ett svenskt album. Hon måste upplevas, din förening kan antingen boka henne som soloartist eller med band. I vilket fall väntas en unik konsert.
http://www.fridaselander.com/

Pris för Kontaktnätet-förening: Med band: 6000kr Solo: 2500kr

Kaja

Med nerv, scennärvaro och tätt samspel bjuder Kaja på sin korsbefruktade hänförande mix av olika musikaliska uttryck. Genom medvetet experimenterande med nya fusioner bryter de ny mark där levande folkmusiktradition och invention samverkar.

Kaja har sedan starten för över 10 år sen hyllats för sin starka scennärvaro och sin dynamiska gränslösa musik. Rötterna hämtar näring i Östeuropa, men växer vidare in i gränslandet mellan traditionellt och nyskapande. Musiken har fått ta sina vägar från klezmer till tango, improvisation, svensk folkton, fransk vals, filmisk konstmusik, influenser från amerikansk folk, akustisk klubbmusik och indisk raga! Resultatet är en egenartad kammarfolkmusik med överraskande vändningar i kompositioner och arrangemang, där musikerna möts i ett tätt samspel och ett kraftfullt, lekfullt och själfullt uttryck.

Kaja har släppt flera rosade album, turnerat i Europa, Sydkorea och Nordamerika, skrivit film- och teatermusik och samarbetat med soloartister, poeter och konstnärer.
http://www.livetnord.se/se/konstellationer/kaja-1279159

Pris för Kontaktnätet-förening: 5000kr


Nord, Långbacka, Dahl

NLD består av tre starka personligheter från den svenska musikscenen som med bakgrund inom vitt skilda musikstilar möttes i viljan att skapa ett eget gemensamt språk. Stämsång, cello, dragspel, fioler, klaviatur och klockspel utgör grunden i deras ljudpalett. Influenser av klassisk musik, folk, pop, världsmusik, jazz, tango och filmisk konstmusik färgar deras mustigt suggestiva, skirt himmelska, kärvt poetiska och spontant lekfulla kompositioner.
Med kärlek och respekt för skilda musikaliska traditioner och en samtidig nyfiken öppenhet för nya klangvärldar och uttryck framför NLD originalmusik som sträcker sig vidare bortom genretillhörigheterna.
http://www.livetnord.se/se/konstellationer/nord-l%C3%A5ngbacka-dahl-3112270

Pris för Kontaktnätet-förening: 5000kr

casja-siik

Cajsa Siik

Cajsa Siik debuterade 2012 med P3-roterade ”Was I Supposed To” och har sedan dess släppt två album och ett antal singlar som tagit henne över hela världen. Hyllningar från NME, USA Today, The Guardian, P3 Musikguiden, Q Magazine och Vice har ackompanjerats av långa solo-turnéer i bland annat Italien och England. 2015 släpptes hennes ”Higher” i en remix-version som bland annat nådde en 8:e plats på den tyska radiotoppen. Under 2016 har Cajsa jobbat på ett nytt album med Rolf Klinth som gästas av Thomas Hedlund (Phoenix) och Rasmus Kellerman (Tiger Lou). Albumet är Cajsas starkaste utveckling utan att glömma det karaktäristiska sound som präglat de tidigare utgåvorna.
http://www.cajsasiik.com/

Pris för Kontaktnätet-förening: 2000kr