Turnélistan

kur-del-1-2016

Nedan finner du de artister som finns att boka från Turnélistan för Hösten/Vintern 2016.

Endast för våra medlemmar
För att kunna boka artister från Turnélistan till det subventionerade pris som erbjuds måste ni vara en Kontaktnätet-förening. Om ni inte redan är det eller vill ha hjälp att starta en förening, läs mer här. Du som ingår i en förening ansluten till Kontaktnätet kan själv också komma med förslag till Turnélistan, det gör du här.

Som medlemsförening i Kontaktnätet kan ni boka artister/band till subventionerade priser tack vare ett stöd vi får från Statens Kulturråd. För att förenkla för våra medlemmar har vi satt samman Turnélistan, där ni på ett enkelt sätt kan boka en artist till er förening.

Denna period fokuserar Turnélistan på kvinnligt frontade akter – en del av Kontaktnätets ständigt pågående arbete för en mer jämställd livemusikscen!

För att kunna boka från Turnélistan måste föreningen även fylla några formella krav.

  • En riktlinje är att föreningen behöver ett motsvarande stöd från kommun eller landsting.
  • Föreningen får heller inte uppbära eget stöd från Statens Kulturråd inom samma område som turnélistan.
  • Föreningen måste även vara registrerad hos Skatteverket som ideell förening och ha tilldelats ett organisationsnummer.
  • Föreningen står för arrangemanget med lokal, ljud, ljus och artistens kost/logi.
  • Vi kommer efter genomförandet behöva lite statistik från er, exempelvis publikantal.

Så här bokar ni:
Kontakta först kansliet och berätta vad ni är intresserade av så tar vi kontakt med er och ser om artisten är tillgänglig och om vi har budget kvar. Har ni inte bokat från Turnélistan förut så tveka inte att höra av er så hjälper vi er att förklara hur det går till.

Priserna nedan inkluderar ev. moms. För mer info och detaljer, kontakta kansliet.

TURNÈLISTAN HÖSTEN/VINTERN 2016

Ladda ner listan som PDF: Turnélistan Höst/Vinter 2016
Håll dig uppdaterad, vi fyller på listan löpande.

ellen
Ellen Sundberg

På bara tre år har den blott 23-åriga Ellen Sundberg från Jämtland tagit plats som en av Sveriges mest lovande artister. Med ett starkt, personligt uttryck har hon flätat samman det Norrländska landskapet med Amerikanska södern. Ellens kanske tydligaste kännetecken som artist är hennes starka originalitet, en unik röst, ett helt eget låtskriveri och melodisinne.
Hon har målmedvetet varvat turnerandet med skrivande och inspelning. Albumen har avlöst varandra regelbundet och karriären pekar spikrakt uppåt. Det senaste albumet ”Cigarette Secrets” spelades in i Woodstock och gästades bland annat av Garth Hudson från legendariska The Band och Richard Lloyd från Television.
http://rootsymusic.se/artist.asp?CArtist=3624
Pris för Kontaktnätet-förening: 2500kr


casja-siik
Cajsa Siik

Cajsa Siik debuterade 2012 med P3-roterade ”Was I Supposed To” och har sedan dess släppt två album och ett antal singlar som tagit henne över hela världen. Hyllningar från NME, USA Today, The Guardian, P3 Musikguiden, Q Magazine och Vice har ackompanjerats av långa solo-turnéer i bland annat Italien och England. 2015 släpptes hennes ”Higher” i en remix-version som bland annat nådde en 8:e plats på den tyska radiotoppen. Under 2016 har Cajsa jobbat på ett nytt album med Rolf Klinth som gästas av Thomas Hedlund (Phoenix) och Rasmus Kellerman (Tiger Lou). Albumet är Cajsas starkaste utveckling utan att glömma det karaktäristiska sound som präglat de tidigare utgåvorna.
http://www.cajsasiik.com/
Pris för Kontaktnätet-förening: 2000kr

 

jenny_Jenny Almsenius

Sångerskan och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat flitigt i både Sverige och Norge de senaste åren och hon hyllas för sin starka scennärvaro och personliga låtar. Jennys musik är en slags blandning av pop, visa och blues vilket ger ett helt eget uttryck, alltid med hennes varma röst i centrum. 2011 kom det kritikerrosade debutalbumet Sånt som brinner och 2016 släpptes uppföljaren Hjärtat slår mot asfalten. ”Jenny Almsenius artistskap är definitivt värt att upptäcka och följa!” skriver Uppsala Ny Tidnings recensent Stefan Warnqvist.
Jenny Almsenius föddes i Göteborg och växte upp i Varberg. Hon har belönats med stipendier från bland andra SKAP och STIM för sitt låtskrivande.
www.facebook.com/jennyalmsenius
Pris för Kontaktnätet-förening: 2000kr

 

matriarkatet-1024
Matriarkatet

Matriarkatet är ett punkband från Stockholm som genom sitt flitiga spelande runt om i landet sedan starten 2013 är kända för bra liveframträdanden. Deras blodröda debutvinyl släpptes 2015 och fick namnet “Antiklimax”. Gaffa gav sedan kommentaren – “Matriarkatet är precis vad punken behöver, en välriktad pungspark i skrevet på allt vad etablissemang och mansvälde heter.” Tillsammans med de orden har Matriarkatet attityden om att toppa varje spelning de tar sig an. Mycket mer musik och livespelningar kan ses fram emot då Matriarkatet är här för att stanna.
Länk: http://www.appelgrenfriedner.se/artist/matriarkatet/
Pris för Kontaktnätet-förening: 4000kr

 

monica-tornell-foto-sara-oscarsson
Monica Törnell

Med en mångårig karriär, hits och turnéer samt ett tiotal album i ryggen är Monica Törnell idag en betydande sångerska, låtskrivare och även konstnär. Hon har hunnit med allt från filmmusik till Eurovision och samarbetat med mängder av framträdande svenska artister i åtskilliga sammanhang. En av Monicas hits är den mäktiga ”Vintersaga”, som tar oss till landets alla hörn – ett signum för Monica som tar sig in under skinnet på åhörarna. Monica Törnell är aktuell med en konstellation musiker i en akustiskt baserad produktion där hon tolkar pärlor ur sin repertoar i ny skrud, såväl som verk av bl.a. Cornelis Vreesvijk. Monica Törnell med band finns tillgänglig för Kontaktnätets föreningar att boka till subventionerat pris via KUR-listan.
Länk: http://www.facebook.com/Monica-T%C3%B6rnell-90932718788/
Pris: 10 000 kr

 

carolina-miskovsky-press
Carolina Miskovsky

Carolina Miskovsky är född och uppvuxen i Vännfors utanför Umeå. Musiken var ett självklart vägval med en familj genomsyrad av toner och huset fullt av instrument. Hon startade sitt första band redan som tioåring, något år senare började hon spela med sin syster Lisa i duon ”Honung Konung”. Hennes första soloalbum ”Silence” släpptes 2005 och i samma veva tilldelades hon kulturpriset Guldäpplet. Singeln ”Remember Me”, spelades flitigt på radiostationerna runt landet, Carolina har sedan dess turnerat land och rike runt såväl solo som tillsammans med sin syster. Live bjuder Carolina på en resa fullspäckad med singer/songwriterdoftande pop, anekdoter och historier.
Pris för Kontaktnätet-förening: 7000kr