Turnélistan

Nedan finner du de artister som finns att boka från Turnélistan.

Endast för våra medlemmar
För att kunna boka artister från Turnélistan till det subventionerade pris som erbjuds måste ni vara en Kontaktnätet-förening. Om ni inte redan är det eller vill ha hjälp att starta en förening, läs mer här. Du som ingår i en förening ansluten till Kontaktnätet kan själv också komma med förslag till Turnélistan, det gör du här.

Som medlemsförening i Kontaktnätet kan ni boka artister/band till subventionerade priser tack vare ett stöd vi får från Kulturrådet. För att förenkla för våra medlemmar har vi satt samman Turnélistan, där ni på ett enkelt sätt kan boka en artist till er förening.

Denna period fokuserar Turnélistan på kvinnligt frontade akter – en del av Kontaktnätets ständigt pågående arbete för en mer jämställd livemusikscen!

För att kunna boka från Turnélistan måste föreningen även fylla några formella krav.

  • En riktlinje är att föreningen behöver ett motsvarande stöd från kommun eller landsting.
  • Föreningen får heller inte uppbära eget stöd från Statens Kulturråd inom samma område som turnélistan.
  • Föreningen måste även vara registrerad hos Skatteverket som ideell förening och ha tilldelats ett organisationsnummer.
  • Föreningen står för arrangemanget med lokal, ljud, ljus och artistens kost/logi.
  • Vi kommer efter genomförandet behöva lite statistik från er, exempelvis publikantal.

Så här bokar ni:
Kontakta först kansliet och berätta vad ni är intresserade av så tar vi kontakt med er och ser om artisten är tillgänglig och om vi har budget kvar. Har ni inte bokat från Turnélistan förut så tveka inte att höra av er så hjälper vi er att förklara hur det går till.

Priserna nedan inkluderar ev. moms. För mer info och detaljer, kontakta kansliet.

TURNÈLISTAN HÖSTEN 2017

Ladda ner listan som PDF: TURNÈLISTAN hösten 2017.
Håll dig uppdaterad, vi fyller på listan löpande.

Turnélistan våren 2018, kommer snart.
(Nedan artister från 2017 är fortfarande tillgängliga för förfrågan)

Frida Selander
FRIDA PRESS-3

Hon är en västerbottnisk amason, av många kallad Sveriges Patti Smith. Andra säger en blandning av Nina Simone och Jeff Buckley. Men hur beskriver man något som rör vid hjärtat? Frida Selander är en konstnär i ständig rörelse. Hon är en filosofisk och lekfull berättare. En egensinnig gitarrist. En hantverkare trogen sin uppgift: Att genom musik förmedla en känsla.
I tjugo år har hon skrivit låtar, och spelat i nästan varenda litet hörn av Sverige. Bejublade konserter, priser, stipendium och kritikerrosade album kantar hennes väg. ”Resultatet är ett första klassens rockalbum med kompositioner andra artister skulle döda för. Någon borde spela Jesus as a girl för Mick Jagger”, skrev Jan Gradvall om senaste albumet I Hear Sunshine. Just nu arbetar Frida Selander på ett svenskt album. Hon måste upplevas, din förening kan antingen boka henne som soloartist eller med band. I vilket fall väntas en unik konsert.

Pris för Kontaktnätet-förening: Med band: 6000kr Solo: 2500kr
Länk: http://www.fridaselander.com/

KAJA
Kaja pressbild

Med nerv, scennärvaro och tätt samspel bjuder Kaja på sin korsbefruktade hänförande mix av olika musikaliska uttryck. Genom medvetet experimenterande med nya fusioner bryter de ny mark där levande folkmusiktradition och invention samverkar.

Kaja har sedan starten för över 10 år sen hyllats för sin starka scennärvaro och sin dynamiska gränslösa musik. Rötterna hämtar näring i Östeuropa, men växer vidare in i gränslandet mellan traditionellt och nyskapande. Musiken har fått ta sina vägar från klezmer till tango, improvisation, svensk folkton, fransk vals, filmisk konstmusik, influenser från amerikansk folk, akustisk klubbmusik och indisk raga! Resultatet är en egenartad kammarfolkmusik med överraskande vändningar i kompositioner och arrangemang, där musikerna möts i ett tätt samspel och ett kraftfullt, lekfullt och själfullt uttryck.

Kaja har släppt flera rosade album, turnerat i Europa, Sydkorea och Nordamerika, skrivit film- och teatermusik och samarbetat med soloartister, poeter och konstnärer.

Pris för Kontaktnätet-förening: 5000kr
Länk:http://www.livetnord.se/se/konstellationer/nord-l%C3%A5ngbacka-dahl-3112270

Nord, Långbacka, Dahl
NLD pressbild

NLD består av tre starka personligheter från den svenska musikscenen som med bakgrund inom vitt skilda musikstilar möttes i viljan att skapa ett eget gemensamt språk. Stämsång, cello, dragspel, fioler, klaviatur och klockspel utgör grunden i deras ljudpalett. Influenser av klassisk musik, folk, pop, världsmusik, jazz, tango och filmisk konstmusik färgar deras mustigt suggestiva, skirt himmelska, kärvt poetiska och spontant lekfulla kompositioner.
Med kärlek och respekt för skilda musikaliska traditioner och en samtidig nyfiken öppenhet för nya klangvärldar och uttryck framför NLD originalmusik som sträcker sig vidare bortom genretillhörigheterna.

Pris för Kontaktnätet-förening: 5000kr
Länk: http://www.livetnord.se/se/konstellationer/nord-l%C3%A5ngbacka-dahl-3112270

The Magnettes
The Magnettes pressbild

The Magnettes, fuck-poptrion från Pajala består av Sanna Kalla, Rebecka Digervall och Tomas Bäcklund Thuneström. Bandet har haft stora framgångar utomlands och gjort över 100 shower i tio olika länder. Showcases i USA, England och i Spanien bland annat på SXSW, CMJ, The Great Escape, Canadian Music Week. På flera av festivalerna har de blivit nominerade till det årets topp fem bästa scenshower. De gjorde Pride-spelningar runt om i Sverige under sommaren 2016 och välbesökta framträdanden på Almedalen.

The Magnettes debutalbum ”Ugly Youth” släpps 21 april. De fyra singlarna från albumet: ”Sad Girls Club”, ”Hollywood”, ”Bones” och ”Killers in a Ghosttown” har hyllats av stora engelska och amerikanska bloggar som Popjustice, Gigwise, Drunken Werewolf, FM.TV och Fourohfive. Dokumentären ”A Pajala State of Mind” om bandet har visats flera gånger på SVT.

Pris för Kontaktnätet-förening: 4000kr
Länk: http://www.themagnettes.se/

Cajsa Siik
casja-siik

Cajsa Siik debuterade 2012 med P3-roterade ”Was I Supposed To” och har sedan dess släppt två album och ett antal singlar som tagit henne över hela världen. Hyllningar från NME, USA Today, The Guardian, P3 Musikguiden, Q Magazine och Vice har ackompanjerats av långa solo-turnéer i bland annat Italien och England. 2015 släpptes hennes ”Higher” i en remix-version som bland annat nådde en 8:e plats på den tyska radiotoppen. Under 2016 har Cajsa jobbat på ett nytt album med Rolf Klinth som gästas av Thomas Hedlund (Phoenix) och Rasmus Kellerman (Tiger Lou). Albumet är Cajsas starkaste utveckling utan att glömma det karaktäristiska sound som präglat de tidigare utgåvorna.
http://www.cajsasiik.com/
Pris för Kontaktnätet-förening: 2000kr

Jenny Almsenius
jenny_

Sångerskan och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat flitigt i både Sverige och Norge de senaste åren och hon hyllas för sin starka scennärvaro och personliga låtar. Jennys musik är en slags blandning av pop, visa och blues vilket ger ett helt eget uttryck, alltid med hennes varma röst i centrum. 2011 kom det kritikerrosade debutalbumet Sånt som brinner och 2016 släpptes uppföljaren Hjärtat slår mot asfalten. ”Jenny Almsenius artistskap är definitivt värt att upptäcka och följa!” skriver Uppsala Ny Tidnings recensent Stefan Warnqvist.
Jenny Almsenius föddes i Göteborg och växte upp i Varberg. Hon har belönats med stipendier från bland andra SKAP och STIM för sitt låtskrivande.
www.facebook.com/jennyalmsenius
Pris för Kontaktnätet-förening: 2000kr