Stor satsning på streamingkonserter!

Vi vet att många arrangörer har det tufft i krisen. Vi vet också att många musiker står utan uppdrag. Vi vet att många ställer om till streaming men vi vet också att det är tufft eftersom det inte går att räkna med publikintäkter på samma sätt som vanligt och att det tillkommer kostnader för att kunna streama, exempelvis för kameror och personal.

Under våren och försommaren 2021 satsar vi stort på att stötta er arrangörer genom att välkomna er alla att vara del av ”Vi är Kontaktnätet!”, en satsning på livemusik online och på livemusik inför publik så snart vi alla kan öppna upp igen.

I samband med det kommer vi att kunna stötta streaming-arrangemang med yrkesverksamma musiker i samarbete med er föreningar, detta bland annat tack vare olika stöd som Kontaktnätet har från MUCF, Kulturrådet och Musikverket. Vi hoppas att detta ska resultera i en serie evenemang som kan streamas live från alla hörn i landet. Hör av er till oss om ni är intresserade att medverka och bidra med ett evenemang så kan ni också få mer information om hur Kontaktnätet kanske kan stötta just er idé.