Lär dig att arbeta med grafisk form

Kontaktnätet bjuder in till utbildningen Att skapa eventbilder och affischer – grafisk form för ideella föreningar och arrangörer.

Grafik är en ofta viktig del i att kommunicera med publik och deltagare. Det kan handla om en stämningsfull bild för att få fler att reagera på ett inlägg på sociala media, en affisch som ska sättas upp på anslagstavlan, en arrangemangsbild som ska skickas ut via en lokal eventplattform. Med andra ord finns det mängder av användningsområden för grafik och behovet av att kunna ”tänka grafiskt” är ofta stort.

Hur arbetar en grafisk formgivare när den ska göra skapa något visuellt för ett arrangemang eller en affisch? Finns det fallgropar att undvika eller tips som gör att du och din förening kan göra bättre bilder ännu enklare? Vad ska man tänka på när man anlitar en grafisk formgivare?

Välkommen till en kväll tillsammans med Joachim Ljungquist och Kontaktnätet. Joachim, som driver företaget Voyce, är professionell grafisk formgivare med mångårig erfarenhet av att arbeta med föreningar, företag och arrangemang.

Dag: 30 maj 2023
Tid: 18.30-20.30
Längd: 2 timmar
Plats: Zoom (länk skickas till anmälda).

Kostnadsfritt för medlemmar i Kontaktnätet och SUB – Riksförbundet för Subkultur.
Kostnad 500 kr för övriga deltagare.
Begränsat antal platser.
Anmälan görs här.
Sista anmälningsdatum är 29 maj.

Arrangeras av Kontaktnätet, med stöd av Kulturrådet.